La crisi PP-Cs

La pressió de dirigents de Cs obliga Arrimadas a convocar una executiva d'urgència dilluns després del fracàs a Múrcia

Marín, Villacís i Cantó havien demanat una reunió perquè la líder del partit donés explicacions dels moviments dels últims dies

MadridCreix la pressió dins la direcció de Ciutadans perquè Inés Arrimadas doni explicacions pel gir de dimecres, que ha generat una sacsejada del tauler polític i ha portat, a més de l'expulsió dels taronges del govern madrileny, al fracàs de la moció de censura presentada amb el PSOE a Múrcia. El portaveu de Ciutadans a les Corts Valencianes, Toni Cantó, va ser el primer que va alçar la veu i va demanar la convocatòria urgent d'una executiva del partit, però aquest divendres, després de veure el revés de Múrcia –on la meitat dels diputats dels taronges han anunciat que s'oposaran a la moció de censura i han estat premiats amb un lloc al govern del PP–, han trencat el silenci càrrecs destacats tant a Andalusia com a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran de la situació, fonts de l'equip d'Arrimadas han informat que s'ha convocat una executiva per dilluns vinent. Tot i els últims moviments, ahir dijous la líder de Ciutadans no tenia previst convocar cap reunió de l'executiva ni aquesta setmana ni la següent, i la deixava per a finals de mes. L'última reunió, després del fracàs electoral a Catalunya, ja va ser molt tensa: va durar cinc hores i es va acabar sense ni una sola dimissió, tot i haver perdut 30 dels 36 escons que va aconseguir el 2017 al Parlament.

Cargando
No hay anuncios

El vicepresident de la Junta d'Andalusia, Juan Marín, i la vicealcaldessa de Madrid, Begoña Villacís, s'han sumat a Cantó aquest divendres i han reclamat una reunió urgent. Durant una visita a Palos de la Frontera (Huelva), Marín ja ha avançat que si es confirmava l'acord entre el PP i una part de Ciutadans a Múrcia –que s'ha acabat produint poques hores després, tot i la negativa insistent del nucli dur d'Inés Arrimadas– demanaria "de manera immediata" la reunió de l'executiva per "avaluar la nova situació". Marín, a diferència de Cantó, va fer costat ahir dijous a Arrimadas, tot assegurant que com a membre de l'executiva havia estat informat en tot moment dels moviments a Múrcia. Cantó, en canvi, va acusar la líder del partit d'actuar d'amagat de l'executiva. Aquest divendres ha advertit que Arrimadas ja "trigava" a convocar la reunió. Considera que en aquest fòrum s'ha de tractar el problema.

Cargando
No hay anuncios

Villacís, per la seva banda, ha considerat que en aquests moments "es fa més necessària que mai la convocatòria d'un comitè executiu". "Cs mai ha tingut por de retre comptes, ni d'obrir debat, ni de donar explicacions. Així ha sigut sempre, i així ha de continuar sent", ha dit a Twitter. Justament Arrimadas i Villacís van coincidir ahir dijous a Madrid en l'homenatge a les víctimes dels atemptats de l'11-M. Els micròfons de TVE van enxampar la vicealcaldessa madrilenya dient al líder estatal del PP, Pablo Casado, que els havien "fotut" si el PSOE i Podem acabaven governant la Comunitat de Madrid. Poc després va aclarir que ho deia com a membre de l'Ajuntament de Madrid.

Cargando
No hay anuncios