Política 11/07/2015

Sánchez-Camacho titlla de "lamentable" la situació a Catalunya fruit de la "manca de seriositat i responsabilitat"

"No podem estar a tres setmanes d'una possible convocatòria sense saber si es presenten polítics", afirma

Acn
1 min
La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, a l'arribada a la conferència política del PP. EFE

MadridLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha assegurat aquest dissabte que la situació a Catalunya és "lamentable" i denota "manca de seriositat i de responsabilitat". En declaracions a la premsa després d'assistir al discurs de Mariano Rajoy a la Conferència Política del PP, Sánchez-Camacho ha afirmat que actualment a Catalunya "tots els partits independentistes estan enfrontats" i "no sabem ni tan sols si hi haurà eleccions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No podem estar a tres setmanes d'una possible convocatòria sense saber si es presenten partits polítics, ni si es presentem amb polítics ni si voldran el president de la Generalitat", ha dit.

Sánchez-Camacho també ha justificat que el president espanyol no hagi fet cap referència a una possible millora del finançament per a Catalunya, malgrat que la nova vicesecretària general del PP, Andrea Levy, havia apuntat que ho anunciaria en aquesta Conferència Política.

"Jo no ho he insinuat ni s'ha treballat mai" [en la millora del finançament], ha dit Sánchez-Camacho, que ha insistit que la seva formació sí que ha proposat una reforma del Senat perquè sigui una cambra territorial.

Segons Sánchez-Camacho, el Senat és on s'han de debatre "tots els temes territorials" i és on "serà molt important debatre el model de finançament".

"La pròpia vicepresidenta del govern va dir que el repte de la pròxima legislatura és el model de finançament a tot Espanya, que ha de ser per consens i millor per a Catalunya i per a tot Espanya", ha recordat.

stats