Política11/12/2018

El PP i Cs extremen la pinça al Congrés sobre Catalunya amb múltiples iniciatives per laminar l’autonomia

Proposen aplicar el 155, que l’Estat es quedi els Mossos i complements salarials a jutges

Dani Sánchez Ugart

MadridEl PP ha presentat al Congrés de Diputats aquest dimarts una bateria de mesures sobre Catalunya que passen per instar el govern espanyol a quedar-se el “control polític” dels Mossos, aplicar el 155 o aprovar una llei per donar complements salarials als jutges destinats a Catalunya per evitar una presumpta fugida per l’assenyalament que segons el partit reben. Ciutadans s’ha sumat a la pinça reclamant en una proposició no de llei l’aplicació del 155, que el Congrés ja va rebutjar a l’octubre.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu parlamentària popular, Dolors Montserrat, ha explicat que el seu partit intentarà aprovar una proposició de llei “perquè els jutges i fiscals es quedin a treballar a Catalunya”, i ha afegit que des del gener 50 membres de la judicatura han marxat del país perquè no tenen garantida “la seguretat a la feina”.

Cargando
No hay anuncios

A més, la formació tirarà endavant una proposició no de llei que insti el govern espanyol a quedar-se la competència de seguretat ciutadana a Catalunya, després de la presumpta inacció de la policia catalana en les protestes dels CDR a les carreteres catalanes que han motivat l’enviament de cartes per part de l’executiu espanyol al català.