El PP es planta a Badalona per avisar dels pactes entre socialistes i independentistes

Casado torna per segon cop en campanya i presenta el partit com "la vacuna contra l'independentisme"

3 min
Pablo Casado, Alejandro Fernández, José Luis Martínez Almeida i Xavier García Albiol

BarcelonaBadalona s'ha convertit en els últims anys en el feu del PP. S'ha encarregat de recordar-ho el mateix alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, que ha subratllat que fa 10 anys que hi guanya. És un municipi icònic per als populars catalans i aquest diumenge han volgut que servís d'escenari per treure tota l'artilleria pesant per intentar acorralar el seu principal enemic a batre: els socialistes. Pablo Casado ha tornat per segon cop en campanya i aquest diumenge també ho ha fet l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, que al costat de Xavier García Albiol i del candidat, Alejandro Fernández, ha presentat el PP com "l'esperança" per recosir el constitucionalisme a Catalunya. I Badalona, pels seus pactes municipals que han intentat fer fora Albiol de l'alcaldia, els serveix per evidenciar el missatge central de la seva campanya: votar el PSC és donar un vot a l'independentisme. "Sánchez i Illa ho tornaran a fer", ha dit Casado, emulant la frase del president d'Òmnium, Jordi Cuixart. De fet, els populars han tornat a airejar el pacte dels socialistes a la Diputació de Barcelona amb JxCat, però sobretot el de la investidura de Pedro Sánchez amb ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els populars diuen que surten a totes aquesta campanya, que surten a guanyar, encara que les enquestes no els acompanyin i el mateix candidat admeti que serà difícil. "Serà difícil, no soc ingenu", ha admès en l'acte de Badalona. Ara bé, Alejandro Fernández considera que quan el PP té "la clau" de la governabilitat hi ha una alternança de poder, i ha tornat a posar d'exemple els governs d'Andalusia i, en el passat, del País Basc -en aquest, els populars van acabar pactant amb els socialistes per evitar que el PNB governés-. "Pedro Sánchez no envia Illa a derrotar el separatisme, sinó a pactar-hi i blindar la seva supervivència política", ha assegurat el candidat popular. Fernández, però, tot i presentar-se com l'alternativa a un govern tripartit i a un d'independentista, no aclareix si estaria disposat a investir el candidat del PSC, Salvador Illa, si els números donessin per evitar, precisament, un govern d'esquerres o un d'independentista. "No som comparsa de ningú", diu ara per ara.

La tesi de Fernández l'ha refermat aquest diumenge el president del PP, Pablo Casado, que ha apujat el to contra Illa. Ha acusat el ja exministre d'haver "baixat del vaixell en plena tempesta" i ha comparat la seva situació amb la del capità del vaixell Costa Concordia, a més de presentar-lo com el soci que "no es penedeix" d'haver pactat amb l'independentisme una investidura i uns pressupostos estatals. De fet, Casado ha desafiat els socialistes a rebutjar la taula de diàleg la setmana que ve al Congrés, quan ERC ha de presentar una resolució en aquest sentit. "No pot ser part de la solució qui és part del problema", ha afirmat el líder estatal, que ha presentat el PP com "l'única vacuna real contra l'independentisme". Casado, a més, ha assegurat que els governs tripartits i independentistes porten "a més confrontació civil" i també a "més adoctrinament i més propaganda".

La gestió municipal

El PP es va esfondrar a les últimes eleccions municipals i va perdre desenes de regidors a tot Catalunya. Només es va quedar amb una alcaldia, la de Pontons, i fa més de mig any va recuperar la de Badalona amb Xavier García Albiol al capdavant després de la dimissió del socialista Álex Pastor. Per als conservadors és una ciutat icònica, i aquest diumenge s'hi han plantat per posar en valor la seva gestió municipal des de Badalona mateix, on també hi havia l'alcalde de Pontons, Josep Tutusaus. Ara bé, tot i que a Catalunya els conservadors no poden presumir de teixit municipal als ajuntaments, han recorregut als 2.800 alcaldes que el partit té a tot l'Estat per exhibir múscul municipal. Per això, han convidat l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez Almeida, i hi han intervingut telemàticament alcaldes d'arreu de l'Estat: des de Badajoz, Còrdova o Almeria fins a Oviedo, l'alcalde de la qual ha apel·lat a la "reconquesta" municipal a Catalunya. "El meu objectiu és ser un president que es comporti com un alcalde", ha promès Alejandro Fernández.

El regal a Casado i Almeida
  • Al PP, els seus dirigents es divideixen entre culers i pericos. I la prova és que el mateix Xavier García Albiol és un seguidor de l'Espanyol declarat i el candidat popular, del Barça. Una mica el mateix que passa a Madrid: Casado és seguidor del Reial Madrid i Almeida de l'Atlético. Aprofitant que tenien convidats, Alejandro Fernández i Xavier García Albiol han volgut demostrar que tot plegat s'ho prenen amb esportivitat i han regalat una samarreta de l'Espanyol i una del Barça a Casado i Almeida.
Albiol i Fernández amb Casado i Almeida agafant samarretes del F.C. Barcelona i el RCD Espanyol
stats