CANVI DE CICLE
Política04/07/2013

De Gispert: "L'objectiu és que el poble de Catalunya es pronunciï sense servituds ni amenaces"

Es constitueix la comissió parlamentària pel dret a decidir, presidida per la presidenta del Parlament, que demana "no malbaratar les il·lusions dels ciutadans"

Oriol March
i Oriol March

BarcelonaLa comissió parlamentària pel dret a decidir ja és una realitat. Aquest organisme, la tercera pota de la transició nacional juntament amb el Consell Assessor per la Transició Nacional (CATN) i el Pacte Nacional pel Dret a Decidir, ha estat inaugurat per la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que serà l'encarregada de presidir la comissió. "L'objectiu és que el poble de Catalunya es pronunciï sense amenaces ni servituds", ha valorat De Gispert en el seu discurs inaugural, en què també ha avançat que a partir de demà es reunirà amb els representants de tots els partits per parlar dels primers passos de la comissió.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No hem de malbaratar les il·lusions dels ciutadans", ha insistit la presidenta del Parlament, que ha volgut reforçar el tarannà "moderador i dialogant" que mirarà de lluir al capdavant de la comissió.

Cargando
No hay anuncios

Els representants que formen part de la comissió són els següent: Jordi Turull i Antoni Font (CiU); Marta Rovira i Gemma Calvet (ERC); Maurici Lucena i Jaume Collboni (PSC); Joan Herrera i Jaume Bosch (ICV-EUiA); i David Fernàndez i Quim Arrufat (CUP).

Debat previ molt encès

Cargando
No hay anuncios

Debat encès al ple del Parlament abans de la consitució de la comissió parlamentària pel dret a decidir. I si ha estat encès ha estat a tomb de la presidència d'aquetsa comissió, que recaurà en la presidenta del Parlament, Núria de Gispert. Només PP i Ciutadans han votat en contra d'aquesta decisió, mentre que la resta de partits –que a diferència dels altres dos sí que formaran part de la comissió– ha votat a favor que De Gispert sigui la presidenta de la comissió pel dret a decidir, que ha de tractar la consulta sobiranista que CiU i ERC preveuen fer el 2014.

"El reglament diu que els membres de la mesa no poden presidir cap comissió", ha volgut recordar Santi Rodríguez, portaveu parlmentari adjunt del PP. El PSC, tot i que formarà part de la comissió, s'ha mostrat molt crític amb "les formes de CiU i ERC" i els ha acusat de ser "maldestres" per cometre un "error tècnic". Jordi Turull, portaveu parlamentari de CiU, li ha demanat que, si el PSOE no està a favor del dret a decidir, que el PSC no signi cap document al consell interterritorial dels socialistes.

Cargando
No hay anuncios

El president del grup parlamentari de Ciutadans, Albert Rivera, ha acusat els cinc grups parlamentarisque formen part de la comissió de "tramposos" i ha posat emfasi en què "no existeix el dret a separar-se".