El PP veu paral·lelismes entre Catalunya i Crimea fins i tot en l'enquesta del CEO
El bloc partidari de la consulta d'autodeterminació constata que l'única manera de contrastar l'estat d'opinió que reflecteix el sondeig que s'ha donat a conèixer aquest dimarts és votant
BarcelonaEl PP seguia aquest dimarts intentant treure partit de la crisi de la península de Crimea establint-hi suposats paral·lelismes amb el procés d'autodeterminació de Catalunya. El portaveu adjunt del grup parlamentari del PP, Santi Rodríguez, ha considerat aquest dimarts que l'enquesta del CEO que indica que el 60% de la població votaria independència i el 87% acataria el resultat democràtic "ofereix uns resultats que tenen una semblança molt acusada amb el resultat del referèndum de Crimea".
Els populars catalans han desqualificat el Centre d'Estudis d'Opinió en considerar que està massa alineat amb CiU, a qui ha instat a fer els sondejos "fora de casa seva". Una tesi que també ha abraçat el portaveu socialista Maurici Lucena, que ha considerat que el director del CEO, Jordi Argelaguet, no és independent ni professional. Sí que ha considerat professionals, en canvi, els directors socialistes que històricament ha tingut aquest organisme de la Generalitat.
En canvi, el portaveu adjunt d'ICV-EUiA al Parlament, Joan Mena, ha reconegut "l'amplíssima" majoria de catalans que estan donant suport a la consulta i ha assegurat que en qualsevol país democràtic hauria de comportar "l'obligació" de celebrar-la. Igualment, el diputat de la CUP Quim Arrufat ha augurat que a mesura que l'Estat "s'enroca" en les seves posicions creix el nombre de persones que votarien a favor de la independència. Tant CiU com ERC han celebrat l'elevat suport social i democràtic al procés d'autodeterminació. El republicà Oriol Amorós ha etzibat que és "evident que un país on els canons apunten a les urnes no és el mateix que un país que vol urnes per decidir en total llibertat i sense coaccions". Catalunya no és Crimea, en resum.