Eleccions al Parlament
Política02/02/2021

El PP avisa que no investirà Illa si el PSC guanya el 14-F i aposta per un candidat de consens

Casado torna per tercer cop en campanya a Catalunya i passa el dia a les comarques gironines

BarcelonaEl PP s'erigeix com l'antídot d'un govern independentista i d'un tripartit d'esquerres. El missatge que Alejandro Fernández intenta traslladar des que ha començat la campanya és que només si el PP té la "clau" de la governabilitat es podrà formar un govern constitucionalista. Com? De moment les enquestes no pronostiquen que això pugui acabar passant perquè PSC, PP, Cs (i Vox) no arribarien als 68 escons. Malgrat tot, el candidat popular no tira la tovallola i comença a posar les seves condicions per si els números arriben a quadrar. D'entrada, Alejandro Fernández ha avisat que no investiran el candidat del PSC, Salvador Illa, perquè no volen "empassar-se el pitjor ministre de Sanitat de la Unió Europea" com a president de la Generalitat i aposten per buscar algú "de consens".

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No sempre acaba sent president el que era el número 1 d'una candidatura en concret, sinó que es busquen persones de consens", ha defensat el candidat del PP el 14-F en una roda de premsa a l'agència Efe. Fernández ha defensat buscar una persona "amb credencials millors que Salvador Illa". No ha descartat que el PP pugui arribar a investir un candidat socialista ni tampoc que sigui d'una altra força política. "Som responsables, volem un acord constitucionalista, però no som comparsa de ningú", ha avisat. En aquest sentit, ha posat d'exemple les democràcies europees: "És una pràctica molt europea buscar el consens amb generositat, sense cap condició sine quan non". Amb tot, ha reiterat que, "si els números ho permeten", el PSC i ERC governaran junts perquè ja tenen "enllestit" l'acord. A més, ha insistit que si el 14-F el PP creix "de manera notable", seria "l'avantsala del canvi" a la Moncloa.

Cargando
No hay anuncios

Tercera visita de Casado en campanya

Mentre Alejandro Fernández oferia la roda de premsa, el líder del PP, Pablo Casado, tornava a Catalunya per tercer cop en campanya. Aquesta vegada ha passat de llarg Barcelona i s'ha plantat a les comarques gironines, concretament a Figueres. "M'importa molt aquesta província", ha dit Casado. Els populars fa anys que no obtenen representació ni al Parlament ni al Congrés per aquesta demarcació i a les últimes eleccions municipals es van quedar només amb quatre regidors a tota la província. Enric Millo va ser l'últim diputat que va aconseguir un escó al Parlament l'any 2015. El PP s'ha proposat tornar a tenir visibilitat en aquestes comarques i Casado ha visitat des del novembre diversos municipis gironins, acompanyat sempre de la candidata, Maria Àngels Olmedo, i, excepte aquest dimarts, també d'Alejandro Fernández.

Cargando
No hay anuncios

Des de Figueres ha anunciat tota una bateria de mesures per reactivar el sector turístic com ara abaixar l'IVA turístic, a més de la supressió de les taxes autonòmiques que graven el turisme. El líder popular també ho ha aprofitat per treure pit de les infraestructures que els últims governs populars van posar en marxa a Girona, com l'arribada de l'alta velocitat, tot i que n'ha obviat els retards. Casado també ha criticat que aquest dilluns el govern espanyol inaugurés un tram de la línia d'AVE –el que uneix Madrid amb Elx i Oriola– en plena campanya, cosa que considera que "va en contra del joc net".