Política25/05/2015

El PP assumeix cert "vot de càstig" per les mesures impopulars i la corrupció

"De la necessitat en farem virtut", diu la cap de campanya Dolors Montserrat

Mario Martín Matas

BarcelonaLa cap de campanya del PP, Dolors Montserrat, ha reconegut aquest dilluns un cert "vot de càstig", però ha atribuït exclusivament aquest retrocés a les "mesures impopulars" preses pel govern espanyol i a la corrupció política. Malgrat que es tracta dels pitjors resultats del PP a Catalunya en tres dècades, Montserrat ha descartat dimissions immediates i ha promès que seguiran treballant per recuperar la confiança dels ciutadans: "De la necessitat en farem virtut, que ningú en tingui cap dubte", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntada sobre el paper de C's o si la campanya dissenyada pel PP havia tingut errors -fent massa èmfasi en la immigració, per exemple-, Montserrat s'ha limitat a dir que ells havien plantejat una campanya centrada en els municipis i parlant dels problemes reals de la gent, tot i que malauradament la gent ha votat en clau espanyola avantposant crisi i corrupció: "La gent no ha valorat els programes municipals, no han valorat els candidats", ha lamentat. "No és un vot a favor de C's, és un vot protesta cap al PP", ha afegit, i per tant la feina es centrarà ara en recuperar la confiança dels electors. A més a més, sobre la irrupció de noves forces ha assegurat que ara "s'hauran de definir i sabrem definitivament què porten als seus programes".

Cargando
No hay anuncios

El principal focus dels populars es centra ara en Badalona i Castelldefels, on tot i que els actuals alcaldes han revalidat les seves majories de forma folgada, existeix la possibilitat que es basteixin pactes entre diverses formacions d'esquerres per desallotjar-los. Xavier García Albiol i Manuel Reyes hauran de buscar el diàleg intensament, com li passa al PP a molts altres municipis espanyols: "Demanem i esperem que ens deixin governar", ha indicat la directora de campanya.

El procés "tocat"

Cargando
No hay anuncios

Dolors Montserrat ha parlat també del procés independentista i ha considerat que, amb els resultats d'ahir, "qui digui que el procés va endavant, sincerament està cec". Ha considerat que les forces emergents "res tenen a veure amb el procés" i, a la província de Barcelona la suma de CiU, ERC i les CUP no arriba al 41% del total de sufragis. Així doncs, sota el seu punt de vista, el procés "està ofegat" i "CiU ha entregat tota la seva massa electoral a ERC". Per aquesta raó ha considerat que les eleccions dels 27-S podrien no convocar-se.

En relació a la victòria d'Ada Colau i Barcelona en Comú, Dolors Montserrat ha lamentat que el consistori "queda en mans de l'extrema esquerra" i, tot i que ha promès una oposició constructiva, ha carregat amb duresa sobre què podria passar en el futur. De fet, ha utilitzat la ironia per preguntar-se si els funcionaris començaran a cobrar en una moneda pròpia o si començaran a ocupar-se edificis mentre la Guàrdia Urbana es queda tancada a casa.