Eleccions al Parlament
Política01/02/2021

El PP agafa l'exemple de Feijóo per proposar un govern que "defugi el sectarisme"

El president de la Xunta intervé en un acte dels populars en què demana el vot "per a la tolerància i la unitat"

BarcelonaFa dos dies entrava en campanya Isabel Díaz Ayuso, un dels perfils de l'ala més escorada a la dreta del partit, i aquest dilluns el PP s'ha volgut servir també del sector més moderat dels conservadors. Alberto Núñez Feijóo, president de la Xunta de Galícia, ha participat en l'acte que el PP ha organitzat aquest matí a l'Hotel Gallery de Barcelona per esperonar els ciutadans catalans, i sobretot els gallecs que viuen a Catalunya, per animar-los a triar la papereta dels populars el 14 de febrer perquè s'obri una nova etapa a la Generalitat que porti "tolerància i unitat". Els populars catalans han volgut que Feijóo també entrés en la seva campanya per posar en valor el suport i l'exemple d'un dels governs autonòmics històrics que manté el PP.

Cargando
No hay anuncios

A diferència d'Ayuso, Feijóo no ha viatjat fins a Barcelona, sinó que hi ha intervingut per videoconferència. El president gallec ha presentat Alejandro Fernández com el millor candidat per obrir una alternança de poder a Catalunya i que el pròxim executiu no estigui supeditat a les "ordres" ni de Lledoners ni de Brussel·les, en referència als líders independentistes empresonats i exiliats. El president gallec ha fet seva la tesi que ha anat repetint els últims dies Alejandro Fernández i és que abans que l'independentisme arribés al poder Catalunya era "admirada" per la resta de l'Estat i que els últims anys de Procés ho han malmès. Per això el candidat popular ha posat l'exemple del govern gallec per "defugir el sectarisme". Alejandro Fernández ha assegurat que a Galícia, el BNG i els socialistes també "pressionen", però que Feijóo té la "fortalesa mental que s'ha de tenir per no caure en el sectarisme".

Feijóo, de fet, ha assegurat que els governs independentistes no són "una plaga bíblica" i que es poden superar. És aquest, precisament, el compromís del candidat popular a Catalunya, intentar neutralitzar les "solucions màgiques" que proposa l'independentisme i també "l'arcàdia feliç comunista" que proposen les forces d'esquerres, amb la construcció d'un govern liderat pel PP. "No hi ha malediccions bíbliques, no som la primera societat que cau a les urpes del nacionalpopulisme", ha assegurat. El líder conservador català només creu que es pot girar full si el PP té "la clau" per governar. Però, a diferència de Galícia, aquí les possibilitats que els populars acabin tenint aquesta clau, ara per ara, són escasses. Les enquestes els vaticinen quedar entre els últims llocs de l'arc parlamentari i sense possibilitat de sumar entre les forces constitucionalistes.

Cargando
No hay anuncios

"El partit dels hereus de Churchill"

També les joventuts del PP han mostrat aquest dilluns el seu suport a Alejandro Fernández en un acte telemàtic. Irene Pardo, presidenta de les Noves Generacions del PP a Catalunya, ha fet referència a l’època “difícil” que ha passat el partit català en els últims anys, però ha augurat uns bons resultats a les eleccions: “Anem de pujada”. “A Catalunya patim l’exclusió de tot el que està fora del decàleg del bon català”, ha denunciat Pardo, que ha assegurat haver perdut feines per estar vinculada al PP. Pardo ha demanat així el vot dels “catalans que busquen viure amb tranquil·litat” i ha lloat la tasca desenvolupada per Fernández al Parlament. En el mateix sentit, el president de les Noves Generacions del PP i diputat al Congrés, Diego Gago, ha definit el presidenciable del PP com “l’alternativa”.

Cargando
No hay anuncios

L’acte ha conclòs després de la intervenció de Fernández, que ha lloat la tasca dels membres de les Noves Generacions i ha reivindicat el PP com “el partit dels hereus de Churchill”. El presidenciable ha subratllat la necessitat d’un canvi a Catalunya i ha avisat que el “populisme d’esquerres” només ofereix als joves “atur massiu”. Per revertir la situació, el número 1 del PP ha receptat un sistema educatiu “fort i exigent”, una fiscalitat que “protegeixi els joves” –amb l’abolició de l’impost de successions– i un rescat per als sectors tocats per la pandèmia.