Política11/11/2014

El president del Congrés creu que l'actuació de Rajoy davant el 9-N va ser "idònia"

Jesús Posada puntualitza que ha de ser la Fiscalia qui determini si s'ha comès o no un delicte

Europa Press

MadridEl president del Congrés, Jesús Posada, considera que l'actuació del govern espanyol davant la celebració de la consulta alternativa catalana diumenge passat ha estat "idònia" i que són els jutges i fiscals els que han de determinar si amb la seva organització es va incórrer en algun delicte.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Posada, "l'important" és que aquesta mobilització "era il·legal" i que, "per descomptat no ha creat el més mínim avenç polític en cap direcció". "Això no serveix per a res en aquest aspecte polític, no té cap transcendència pel futur ni legal ni políticament", ha remarcat en declaracions a la cambra baixa.

Cargando
No hay anuncios

"El que ha passat a Catalunya s'explica sol, es fa sense cap garantia legal i fora del que democràticament es considera una consulta", ha explicat per afegir a continuació que la Fiscalia ha d'actuar "per si hi hagués delicte". "Que no dic jo que n'hi hagi, ho han de dir la Fiscalia i els jutges", ha puntualitzat.

Preguntat directament pel posicionament d'UPyD, que acusa el Govern de prevaricar per no impedir la consulta, el president del Congrés ha reiterat que la forma de frenar-la "és denunciar-ho a la Fiscalia" i que, de fet, un jutge ja va rebutjar retirar les urnes per considerar-lo "desproporcionat".

Cargando
No hay anuncios

"Hi ha una actuació del govern, cada un la pot jutjar millor o pitjor, però l'hi ha hagut", ha comentat. Quan se li ha preguntat si li hagués agradat una actuació més contundent per part del president del govern, Mariano Rajoy, ha contestat: "Cadascú és com és".