Polítics i juristes donen l’últim adeu a Maza a Madrid

El fèretre del fiscal general de l'Estat va entrar a la seu de fiscalia a mans de guàrdies civils i policies nacionals vestits de gala

El fiscal Luis Navajas amb el president del govern espanyol a les portes de la capella ardent.
Ara
22/11/2017
2 min

MadridLa capella ardent del fiscal general de l’Estat mort sobtadament dissabte a Buenos Aires, José Manuel Maza, va rebre ahir a la seu de la fiscalia de Madrid desenes de polítics i juristes que van donar l’últim adeu al cap del ministeri públic. El rei Felip VI va acompanyar vuit membres del govern espanyol, inclòs el president Mariano Rajoy, i dirigents de l’oposició. El monarca va qualificar Maza d’“excel·lent jurista” que deixava “una pèrdua irreparable”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Passades les 8.30 del matí, el fèretre del fiscal general de l’Estat, que va morir als 66 anys a causa d’una infecció renal que va derivar en infecció generalitzada, va entrar a la seu de la fiscalia a mans de guàrdies civils i policies nacionals vestits de gala.

Moix li agraeix el suport

Allà l’esperaven els presidents del Tribunal Suprem i del Tribunal Constitucional, Carlos Lesmes i Juan José González Rivas, respectivament, i el ministre de Justícia, Rafael Catalá, en companyia de la família del difunt. Al costat d’ells també hi havia des de primera hora del matí companys i amics de professió de Maza, com el jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena i l’anterior fiscal en cap anticorrupció Manuel Moix, que va renunciar al càrrec pels seus interessos en paradisos fiscals, i que es va mostrar especialment afligit per la mort de Maza i va agrair que sempre li hagués donat suport. Rajoy, per la seva banda, va transmetre a la família el “condol” per la mort d’un “excel·lent jurista”, una persona “justa, sensata i coneixedora de la realitat en què es movia”.

També hi va assistir la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i sis ministres, que van destacar-ne el “sentit comú” i la “seriositat”, i també la “bonhomia”, i el van qualificar de “servidor públic” que va saber veure que “la llei ha de ser igual per a tots i estar per damunt de tots”.

Els dirigents de dos partits de l’oposició, el PSOE i Ciutadans, també van voler ser presents al comiat del fiscal general, malgrat que n’havien promogut la reprovació. Podem, en canvi, no va assistir a l’acte.

stats