POLÍTICA
Política16/05/2013

La policia espanyola deté a Barcelona Noureddine Ziani per expulsar-lo cap al Marroc

Segons les fonts consultades per l'ARA, Ziani no ha oposat cap resistència. El seu trasllat a Tànger és imminent

Ara

BarcelonaLa Policia Nacional ha detingut Noureddine Ziani per expulsar-lo en les pròximes hores per ordre del ministeri espanyol de l'Interior, que ha atès la petició del CNI. El cos policial l'ha arrestat al carrer seva aquest dijous a la tarda, segons han confirmat a l'ARA fonts coneixedores del cas. Segons les mateixes fonts, no ha oposat cap tipus de resistència. Tot i que inicialment s'ha dit que ja volava cap a Tànger, a última hora fonts de la Policia Nacional han aclarit que, de moment, és a la comissaria d'estrangeria, a la Verneda. L'expulsió s'executarà en les pròximes 48 hores.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, fonts del govern espanyol ja havien confirmat aquest mateix dijous al migdia que l'expulsió seria imminent, malgrat que no concretava quan. L'expulsió la va reclamar el CNI, que acusa Ziani de "promoure el salafisme" i posar en risc la seguretat del l'Estat, cosa que Ziani ha negat de manera taxativa. El president de Nous Catalans, Àngel Colom, va denunciar que intuïa un rerefons polític en aquesta expulsió.

Cargando
No hay anuncios

Resolt en menys d'una setmana

No fa ni una setmana que va transcendir que el CNI havia demanat l'expulsió del president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya (UCCIC) i director de l'Espai Catalano-Marroquí de la Fundació Nous Catalans, vinculada a CDC. Aquest dijous, el ministeri de l'Interior ha signat l'ordre d'expulsió després de rebutjar les al·legacions que va presentar a l'expedient del CNI l'advocada de Ziani.

Cargando
No hay anuncios

Les fonts consultades defensen que la decisió d'expulsar l'activista de la Fundació Nous Catalans es fonamenta en una investigació de tres anys del CNI. Aquesta versió, però, contrasta frontalment amb la dels Mossos d'Esquadra, que neguen que es tracti d'un subjecte perillós i desmenteixen que hagin compartit investigació, com havia informat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz.