Els vuit catalans escollits per Pablo Iglesias per formar part de la seva llista per a les generals
El líder de Podem ha oficialitzat aquest dijous la seva candidatura a les primàries del partit, que té 65 noms
MadridPablo Iglesias ha donat a conèixer aquest dijous, formalment, la seva llista al Congrés, que ara s'haurà de referendar en unes primàries convocades amb només una setmana d'antelació i que han creat fortes divisions en el si del partit. Durant aquesta setmana el partit ja havia filtrat els noms de la llista, integrada per 65 persones, a l'espera d'afegir-hi noms si conflueixen amb altres forces autonòmiques com ICV, Compromís o les marees a Galícia. Iglesias ha escollit vuit catalans. Repassem els seus perfils per l'ordre que apareixen a la llista que ha difós l'equip de premsa del líder de Podem.
1. Toni Carmona. Té 27 anys i és de Tarragona. Membre d'un sindicat independent (STR) des de fa quatre anys, avui en dia és president del comitè d'empresa de Repsol Petróleo Tarragona, una fàbrica amb més de 900 treballadors. És membre de Podem des del principi. Ja va començar recollint firmes el gener del 2014. El juny de l'any passat va ser escollit coordinador del cercle de Podem Tarragona, una responsabilitat que va dur a terme fins al gener d'aquest 2015, quan va ser escollit secretari general de Podem a Tarragona.
2. Mar García Puig. Nascuda a Barcelona el 1977, és llicenciada en filologia anglesa i fa més de 10 anys que es dedica a l'edició literària. Participa a Podem des de l'inici com a membre del Cercle Feminismes i de la comissió de gènere del cercle de Barcelona. Actualment és membre del consell ciutadà estatal de Barcelona i membre de Barcelona en Comú. Parla i escriu català, castellà, anglès, francès, alemany i italià.
3. Marc Grau. Nascut a Salt, actualment viu a Terrassa, d'on és regidor i portaveu de Terrassa en Comú. Va ser un dels promotors d'aquesta confluència i també ha col·laborat amb Barcelona en Comú. És membre del consell ciutadà de Podem i treballa com a professor de polítiques a la UAB.
4. Óscar Guardingo. Té 39 anys i en fa 12 que treballa a la Seat. Vinculat des de fa anys al municipalisme a l'Hospitalet de Llobregat, els últims mesos ha exercit de secretari de relacions amb la societat civil i de participació a Podem.
5. Arnau Mallol. Portaveu estudiantil durant les grans mobilitzacions contra el pla de Bolonya, ha estat un dels impulsors del manifest de Guanyem Barcelona i ha participat en la candidatura de Barcelona en Comú. És jurista llicenciat per la UPF i es presenta per Lleida.
6. Alicia Ramos. Nascuda al Prat de Llobregat i llicenciada en dret per la UB, ha viscut durant molt temps fora de Catalunya, però ha mantingut el contacte amb els moviments socials. Forma part activa de Podem des del primer moment i ha format part de l'equip de traducció de Barcelona en Comú. Ha viscut i estudiat a Guatemala, Mèxic i els Estats Units, sempre treballant amb dones, migració i educació multicultural.
7. Beatriz Rilova. De Tarragona, però viu a Barcelona des que va començar la universitat. Forma part del consell ciutadà estatal de Podem, on treballa en la secretaria d'organització i és responsable de polítiques científiques (és biòloga). A més, participa en el consell municipal de Barcelona del partit.
8. Raimundo Viejo. És gallec de naixement però català d'adopció. Membre del consell ciutadà estatal de Podem, també ha estat un dels impulsors de Guanyem Barcelona. Actualment treballa a la Universitat de Girona.