Política21/03/2019

Poble Lliure acata que no hi hagi càrrecs electes, candidats municipals i dirigents a la llista de les generals

Baños i Olid, entre els possibles candidats d'una coalició que es nodrirà d'independents

Xavi Tedó

BarcelonaPoble Lliure prescindirà de càrrecs electes, candidats a les municipals i dirigents que formin part dels òrgans interns de la CUP a l'hora de confeccionar les llistes electorals per al 28-A, tal com li ha reclamat el secretariat nacional de l'organització. Així ho ha confirmat a l'ARA el portaveu del partit, Guillem Fuster, que ha deixat clar que respectaran la decisió adoptada pel secretariat nacional, on també hi ha membres de Poble Lliure. "Complirem el que ha acordat el secretariat", ha anunciat Fuster, que ha apuntat que "serà una llista transversal" amb persones vinculades a la societat civil.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fuster ha tret ferro a la demanda de la CUP i ha rebatut que això els obligui a fer mans i mànigues per confeccionar la candidatura: "No ens limita gens, tenim una relació estable amb moltes entitats, amb les quals treballem diàriament, i la nostra intenció és que se sumin al projecte", ha remarcat el portaveu. La llista, per tant, es podria nodrir de nombrosos independents que tinguin notorietat pública. De fet, el portaveu ha explicat que en cap moment es plantejaven que alcaldes o regidors vinculats o propers a la CUP fessin el salt a Madrid perquè el primer objectiu és enfortir el projecte municipalista, pal de paller de la formació.

Cargando
No hay anuncios

D'aquesta manera, la formació vinculada a la CUP acata la demanda del secretariat nacional dels cupaires, que ha acordat, com va avançar l'ARA ahir, que regidors, candidats a les municipals i representants del mateix secretariat i del consell polític, a més de persones alliberades o del grup parlamentari, no puguin integrar la candidatura a les generals. L'objectiu és no tensar més la corda enmig de la crisi interna que viu l’organització arran de la tempesta que ha suposat la decisió de Poble Lliure d'anar en coalició amb Som Alternativa i Pirates de Catalunya el 28-A sota el paraigua de Front Republicà.

Cargando
No hay anuncios

Les llistes s'anunciaran aquest diumenge en un acte a Barcelona, just el dia abans que s'hagin d'enviar els noms a la Junta Electoral Central (JEC). L'altre portaveu de Poble Lliure, Mireia Caldés, ha anunciat que la recollida d'avals per poder-se presentar està sent "molt positiva" i que s'han activat una seixantena de punts que funcionen cada dia. "Estem a punt d'aconseguir-los", ha avançat la portaveu de Poble Lliure, que ha afegit que volen superar el mínim.

Baños i Olid, entre els possibles candidats

"La JEC demana un mínim, però hi poden haver errors de forma, i en volem aconseguir el màxim nombre per superar possibles impugnacions, perquè no es poden avalar dues llistes alhora i molta gent no ho sap", ha subratllat Caldés. Per aquest motiu la coalició portarà a terme un 'superdissabte' amb moltes taules arreu del país per fer un últim esforç per recollir avals i alhora promoure la candidatura.

Cargando
No hay anuncios

A les taules hi haurà personalitats públiques com ara l’exdiputat de la CUP i periodista Antonio Baños o l'escriptora Bel Olid, que ja va anar a les llistes de la CUP el 21-D. Tant Baños com Olid sonen per formar part de la llista, fins i tot en els primers llocs. El líder de Som Alternativa, Albano Dante Fachin, o la diputada dels comuns al Congrés Marta Sibina també hi seran per donar un últim impuls a la recollida d’avals. La coalició ha informat que gràcies a Pirates de Catalunya han activat la recollida d'aval via electrònica, que també està funcionant a molt bon ritme. "N'hem recollit uns 500", ha assenyalat Ferran Reyes, membre de Pirates i possible cap de llista per Tarragona.