Política15/06/2016

Poble Lliure demana que els diputats de la CUP votin proporcionalment als resultats de les assemblees

L'organització integrada a la CUP afirma que la formació "ha actuat contra els fonaments històrics de l'independentisme" perquè no s'han afrontat bé les contradiccions internes

Ara
i Ara

BarcelonaPoble Lliure, l'organització integrada a la CUP més partidària d'investir Artur Mas i aprovar els pressupostos, ha emès una resolució posterior a la seva assemblea, celebrada diumenge a Sants, en què demana que els vots del grup parlamentari de la CUP s'emetin "de manera proporcional al vot de la militància". "Més democràcia participativa, més participació real, més i millor debat, més transparència", reclamen. Aquesta demanda arriba després que les tesis d'aquest corrent perdessin votacions importants, com per exemple la decisió de no investir Artur Mas o de mantenir l'esmena a la totalitat.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat, Poble Lliure també fa peticions en clau interna. Segons va avançar el diari ARA, la CUP decidirà dilluns si renova el seu secretariat nacional, ara molt dividit per les tensions entre els diferents sectors de la formació. Poble Lliure proposa "renovar-lo urgentment" i també apunta que els òrgans de direcció (consell polític), de gestió (secretariat i permanent) i les persones alliberades tinguin el suport d'almenys el 65% de la militància i que la seva tria es faci a través del vot telemàtic.

Cargando
No hay anuncios

Tal com van aprovar les bases a l'assemblea d'Esparreguera, el mètode electrònic serveix, de moment, només per escollir el secretariat, però no per decidir sobre altres temes de repercussió política. Poble Lliure, però, també planteja que les qüestions polítiques d'importància –com l'esmena a la totalitat o la investidura– es decideixin per "referèndums interns via telemàtica". A través d'aquest mètode, l'organització més procliu a l'acord amb Junts pel Sí vol posar en relleu la "sobrerepresentació" que denuncien que tenen les organitzacions afins a la CUP, integrades al grup d'acció parlamentària, que són majoritàriament contràries al pacte i que, sovint, acaben sent decisives per desempatar alguns resultats interns.

Autocrítica

Cargando
No hay anuncios

En el text, l'organització independentista critica que la CUP ha estat "sotmesa a uns nivells de tensió política, organitzativa i mediàtica per als quals no estava prou preparada". Ho argumenta dient que tant el debat per a la investidura com el de l'esmena a la totalitat han posat en evidència "la necessitat de millorar en els aspectes polític, organitzatiu i comunicatiu". "Com que no s'han encarat aquestes contradiccions, en algunes decisions s'ha actuat contra els fonaments històrics de l'independentisme", sosté Poble Lliure.