En directe
En directe
16/01/2014

El ple extraordinari per la petició de la consulta, minut a minut

Els diputats del Parlament debaten i voten si s'ha de demanar al Congrés el traspàs de la competència per organitzar referèndums per la via de l'article 150.2 de la Constitució

Un aplaudiment dels diputats favorables a la decisió tanca aquest ple extraordinari.

Acabat el debat, la votació al Parlament sobre la petició de consulta al Congrés: 87 sí, 43 no, 3 abstencions. Queda aprovada per majoria absoluta la decisió de demanar a Madrid el traspàs de competències per fer el referèndum, mitjançant l'article 150.2 de la Constitució.

Turull acaba: "Els catalans volen votar i decidir, i tinguin per segur que votaran i decidiran"

Turull: "Catalunya i l'autogovern no neixen, ni de bon tros, de la Constitució. Catalunya és per la voluntat de ser, i serà el que vulguin ser els seus ciutadans"

Turull, a Pere Navarro: "Vostè fa el caldo del 'no' més gros, li posa més fàcil a Rajoy, traint aquell pacte de 107 diputats a favor del dret a decidir. Vostè va dir en el debat d'investidura que no posaria pals a les rodes per fer la consulta, i avui votarà 'no', i això és posar pals a les rodes".

Turull: "Per què no és el PSC avui demanant al Congrés que ens deixi votar? Per què es posen al costat dels que volen prohibir votar?"

Turull: "Si s'aprovés la independència, de l'únic lloc que segur que sortiríem seria l'Estat espanyol"

Turull, al PP: "Vostès han fet mofa de la carta de Mas als líders europeus però després han fet 200 folis per rebatre-la". Protestes en veu alta des dels escons del PP.

Turull al PP i C's: "El seu rebuig al procés és per por de la democràcia o perquè ho demana Catalunya"

Turull (CiU): "Demanar votar és inconstitucional, o prohibir votar sona preconstitucional?"

Turull: "Avui proposem l'activació del 150.2, però n'hi ha quatre més, senyor Rivera. No s'acaba res. I si no ho consideren legal, per què no ho han portat al Consell de Garanties Estatutàries?" Aplaudiments de part de l'hemicicle, ganyotes i mitges rialles d'Albert Rivera i Jordi Cañas.

Turull: "El pas que fem avui no és sobrer, tots formen pas un procés, el relliguen"

Turull (CiU): "Ens disposem a afavorir que els catalans puguin fer el pas més important en 300 anys"

Turull: "Avui no parlem de quin ha de ser el futur de Catalunya, sinó de decidir-ho"

Torn per a Jordi Turull (CiU): "El poble de Catalunya va dir a les urnes que vol decidir el futur votant. I nosaltres ho hem de fer possible"

Arrufat: "Quan torneu de Madrid deixem enrere la transició i posem-nos a treballar per decidir"

Arrufat": "En aquest comboi a Madrid veiem l'últim viatge dels elefants, dels del peix al cove"

La CUP: "Nosaltres no demanarem permís a Madrid per ser lliures i no demanarem perdó per ser-ho. Nosaltres demanem la ruptura, no hem de fer cap transició nacional, sempre hem estat independentistes"

Arrufat: "Ens abstindrem perquè volem acompanyar tots els passos però no vam votar la Constitució. Ens quedarem a l'andana de l'estació i us hi esperarem"

Arrufat: "Aquesta societat catalana diversa, amb molts orígens, no es dividirà per decidir el seu futur. Només pensa això aquells que pensaven que la República dividia, i que per això va actuar com va actuar"