Política09/05/2013

Plataforma per la Llengua denuncia que la LAPAO vulnera la Constitució i els acords europeus signats per l'Estat

L'ONG subratlla que la normativa vol "negar la unitat del català" i que és un salt qualitatiu en l'ofensiva contra la llengua

Acn
i Acn

BarcelonaLa Plataforma per la Llengua ha denunciat que la nova llei de llengües que s'ha aprovat aquest dijous a les Corts de l'Aragó és contrària a la Constitució espanyola i a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries. L'ONG del català considera que l'objectiu de la nova llei és "negar la unitat de la llengua i afeblir els drets d'aprenentatge i treball" dels ciutadans de la Franja.

Inscriu-te a la newsletter Qui és més corrupte?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Plataforma per la Llengua ha denunciat que la llei vulnera la Constitució perquè "nega" el caràcter de llengua oficial al català i l'aragonès, contradient l'article 3 de la Constitució espanyola de 1978, que estableix que el castellà és la llengua espanyola oficial de l'Estat i que les altres llengües espanyoles seran també oficials en les respectives comunitats autònomes d'acord amb els seus Estatuts.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, l'ONG del català també ha volgut deixar clar que la normativa no s'adapta a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries, signada i ratificada per l'estat espanyol, i, per tant, d'obligat acompliment pel govern espanyol i aragonès.

Així mateix, Plataforma per la Llengua ha ressaltat que l'aprovació de la normativa suposa un salt qualitatiu en l'ofensiva contra la unitat del català i adverteix que les institucions aragoneses es regiran per l'Academia Aragonesa de la Lengua, que podrà establir unes normes i una gramàtica pròpies per al català de l'Aragó, com si es tractés d'una llengua diferent.

Cargando
No hay anuncios

La plataforma considera també que la llei deixarà de reconèixer que el català és una llengua pròpia original i històrica de l'Aragó, un dels principals avenços de l'anterior llei de llengües aprovada el 2009 pel PSOE i CHA, segons apunta.