Pesarrodona també deixa el secretariat de l'ANC i consuma el trencament amb la direcció
L'exregidor i activista ja va dimitir com a vicepresident en el darrer ple de l'entitat
BarcelonaJordi Pesarrodona trenca definitivament amb la direcció de l'ANC. Segons ha avançat Nació Digital i ha confirmat l'ARA, l'activista ha dimitit com a membre del secretariat nacional de l'entitat. L'exregidor d'ERC de Sant Joan de Vilatorrada ja havia deixat el càrrec de vicepresident en el darrer ple, però continuava com a secretari nacional. Fonts de l'entitat han explicat que Pesarrodona va enviar dimarts una carta per comunicar que deixava el secretariat al·legant "motius personals", però que es posava a disposició de l'Assemblea. Tot i que aquesta és la versió oficial, la seva sortida obeeix a la seva disconformitat amb la direcció, de qui s'ha anat allunyant fins a alinear-se públicament amb els crítics. Així ho ha admès a l'ARA el mateix Pesarrodona , que ha explicat que marxa per "discrepàncies" i pel desgast d'una guerra interna que ha acabat afectant la seva salut.
De fet, durant la presentació del col·lectiu Indesinenter, el corrent crític que aplega els tretze secretaris que van dimitir i d'altres que encara es mantenen al secretariat, l'activista va assistir a la roda de premsa i es va unir al final de l'acte a la fotografia conjunta dels díscols, que reclamen la convocatòria d'una assemblea extraordinària per forçar noves eleccions per rellevar Dolors Feliu com a presidenta. De moment, però, l'organització triarà nou vicepresident per fer tàndem amb Feliu en el proper ple, que tindrà lloc el 18 de març. Un càrrec que havia d'ocupar Uriel Bertran, que va decidir renunciar a substituir Pesarrodona com estava pactat en un gest cap a l'activista que no va servir perquè es mantingués com a vicepresident.
En una entrevista a l'ARA després de dimitir com a número dos de l'entitat, Pesarrodona ja va opinar que unes eleccions anticipades serien "un bon camí" per redreçar la crisi interna i es va postular com a candidat, posant de manifest les seves discrepàncies amb el comitè permanent, la cúpula reduïda de la direcció. La crisi va esclatar davant la voluntat de la cúpula de posar-se a treballar immediatament per impulsar una llista cívica de cara a les eleccions vinents al Parlament, una proposta que, com va revelar l'ARA, va ser rebutjada en un ple extraordinari a finals de gener pel secretariat, un sector del qual exigia canvis a la direcció, a la qual acusen d'autoritarisme i falta de democràcia interna.