Crònica

Pedro Sánchez, colonitzador. Cristòfor Colom, llibertari

Els populars exhibeixen l'ala dura per commemorar la Hispanitat

La diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo, en un acte a Barcelona aquest divendres.
11/10/2024
2 min

BarcelonaL'ala dura del PP s'ha reivindicat aquest divendres a la zona alta de Barcelona criticant l'única colonització que els preocupa: la que diuen que pretén el president espanyol, Pedro Sánchez, amb les institucions, i lloant la que va començar el 12 d'octubre del 1492 a Amèrica. "Espanya va fer arribar [a Amèrica] valors que eren millors perquè estaven basats en la llibertat", ha subratllat la diputada al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, una de les protagonistes de l'acte Plus Ultra, celebrat la vigília del dia de la Hispanitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El genocidi espanyol a Amèrica no és més que una "llegenda negra" per als populars que, en canvi, parlen de les actuals "guerres civils interiors sense armes" provocades pel nacionalisme i l'esquerra. I perquè no faltessin les armes, Álvarez de Toledo, ha jugat el comodí d'ETA, en una setmana en què la banda terrorista ha tornat a la primera plana –tretze anys després de la seva dissolució– per un error del PP: "L'estat de dret espanyol va derrotar ETA i el Procés, i després va venir el PSOE i els va rescatar".

Cristòfor Colom no era "identitarista, nacionalista i segregacionista", tres adjectius que la diputada popular considera que defineixen bé, en canvi, el PSC. De fet, "l'únic partit no identitari és el PP".

Amb el temps, totes les colònies espanyoles a l'Amèrica Llatina van acabar independitzant-se d'Espanya (sense referèndum). De fet, la mateixa Álvarez de Toledo va néixer a l'Argentina independent. Ara bé, espera no trobar-se mai amb un estat català i per aquest 12 d'octubre alerta d'un risc real de referèndum d'autodeterminació a Catalunya, autoritzat per Pedro Sánchez, de qui té coll avall que aviat s'acabarà reunint amb Carles Puigdemont. El líder del PP a Catalunya, Alejandro Fernández, s'hi ha sumat demanant "estar en alerta per la democràcia" amb l'objectiu de combatre "la temptació autoritària a Catalunya i Espanya". Com? Deixant enrere una dicotomia que els populars s'han dedicat a explotar constantment: problemes reals o debat de les idees? "Com si fossin coses excloents", ha lamentat per donar valor als principis i comprometre's a què Puigdemont no pinti res a la política catalana.

stats