9-N ALTERNATIU
Política 27/10/2014

Morenés afirma que el 9-N alternatiu suposa "una certa vexació cap a la població de Catalunya"

El ministre de Defensa afirma que l'executiu espanyol està prenent les mesures adequades per salvaguardar la legalitat

Efe
1 min

MadridEl ministre de Defensa, Pedro Morenés, ha advertit aquest dilluns que, "si es va per un camí confós, s'acaba en una situació esperpèntica", en referència a la consulta alternativa del 9 de novembre a Catalunya. El titular de Defensa, en declaracions a TVE, ha indicat que el govern espanyol està prenent les mesures a les quals està obligat per salvaguardar la legalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Morenés ha recalcat que "quan es perden les bases hipotètiques jurídiques, s'acaba arribant a una situació poc exemplar des del punt de vista institucional i a una certa vexació cap a la població de Catalunya, i molt particularment a aquells als quals es vol manipular".

Sobre la sortida a la situació a Catalunya, Morenés ha dit que hi ha un enorme camí recorregut junts i que hi ha d'haver un futur per als espanyols i per als catalans dins d'Espanya. "Els màxims nivells de benestar" s'han aconseguit sempre quan hi ha hagut unió entre Catalunya i Espanya, ha destacat el ministre, que ha recordat que hi ha pocs pobles que faci 500 anys que estan units. "És l'evidència empírica que junts estem millor que separats", ha postil·lat.

stats