El nou govern de Pedro Sánchez

La patronal espanyola rebutja l'amnistia

Garamendi demana pactes entre el PP i el PSOE després de reunir-se amb Feijóo

MadridYolanda Díaz, vicepresidenta segona en funcions i líder de Sumar, ha explicitat que vol que la llei d'amnistia vagi més enllà d'un acord per a la investidura de Pedro Sánchez i que sigui un pacte polític i social. És a dir, que impliqui sindicats i patronal perquè el consens sigui més ampli, com va passar amb els indults. Ara per ara, l'escenari no sembla que es pugui reproduir perquè aquest dilluns la patronal espanyola ha rebutjat explícitament una llei d'amnistia. Ho ha fet el president de la CEOE, Antonio Garamendi, després de reunir-se amb el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en el marc de les trobades per a la investidura del dirigent popular de la setmana que ve. "S'està parlant d'amnistia. Hi estem d'acord? No. Que quedi clar perquè no se'm malinterpreti després. És a la Constitució la paraula amnistia? No", ha afirmat Garamendi en declaracions als mitjans de comunicació.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El màxim representant de la patronal espanyola ha defensat, així, la "unitat d'Espanya" i la preservació de la Constitució del 1978. "Ho deixaré molt clar. La CEOE, Cepyme, els autònoms i els empresaris espanyols estem a favor de la unitat del país, de la unitat d'Espanya, de la Constitució del 1978 que durant 45 anys ens ha donat estabilitat", ha afegit. Garamendi, de fet, ha demanat explícitament un pacte de govern entre el PP i el PSOE: "El que ens agradaria és que els dos grans partits s'asseguin i arribin a acords, que és el que fem la resta".

Cargando
No hay anuncios

Després de les declaracions del president de la patronal espanyola, res fa pensar que l'escenari que es va donar per aprovar els indults es pugui repetir en el cas que s'aprovi una llei d'amnistia. Les organitzacions empresarials catalanes, però també espanyoles, van avalar que el govern espanyol aprovés els indults com una via per pacificar Catalunya i donar estabilitat a les empreses. De fet, va ser el mateix president de la patronal espanyola qui va donar el vistiplau a indultar els líders del Procés des del Cercle d'Economia. Un gest que va servir per desacreditar l'estratègia del llavors líder del PP, Pablo Casado, que s'oposava a qualsevol mesura per desjudicialitzar el conflicte català.

Des de la patronal catalana, Foment no ha volgut ensenyar les seves cartes respecte a l'amnistia i fins ara simplement ha defensat que s'arribi a un acord perquè Espanya tingui aviat un govern estable.