Baños, Salellas i Julià de Jòdar no acudeixen al Parlament

L'expresident parlamentari de la CUP encara no ha renunciat formalment a la seva acta de diputat

El candidat de la CUP, Antonio Baños, es dirigeix al públic que ha assistit aquest vespre a la Plaça Vella de Terrassa. /LAURA BUSQUETS (ACN)
Ara
07/01/2016
2 min

BarcelonaDesprés del no del consell polític de la CUP a Artur Mas, Antonio Baños, va fer saber als diputats i a la militància de la CUP que dimitia com a cap de files de l'esquerra independentista al Parlament. En la missiva, Baños assegurava que es sentia "incapaç" de defensar la decisió presa, ja que ell havia estat candidat de l'esquerra independentista amb "un sol sentit i objectiu", que era el de fer la ruptura "irreversible" amb l'estat espanyol i començar la construcció de la República catalana. Aquest dijous, en la que pot ser la darrera sessió de la legislatura, Baños ha fet efectiva la seva renúncia de facto, ja que no ha assistit al ple. De fet, tampoc no s'ha acostat a la cambra el diputat de la CUP per Girona, Benet Salellas i el de Barcelona Julià de Jòdar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cert, de fet, és que l'expresident parlamentari de la formació encara no ha presentat la renúncia formal a la seva acta de diputat, segons explica l'ACN, de manera que el seu escó –com els de Salellas i De Jòdar– ha quedat buit i sense cap diputat. És per això que el grup parlamentari de la CUP ha aparegut en la darrera sessió de la legislatura amb set diputats i no amb deu. A efectes formals, legals i salarials, però, Baños segueix sent encara diputat de la CUP. L'excap de llista també s'ha abstingut de participar en la reunió que ha mantingut el grup parlamentari de l'esquerra independentista per preparar la cimera amb Junts pel Sí. Al seu torn, ni De Jòdar ni Salellas no han anunciat cap voluntat de deixar el grup, tot i que el segon ja va declinar participar a la roda de premsa posterior al consell polític que va optar pel no definitiu a Mas, disconforme amb la resolució del procés.

D'altra banda, el Parlament ha aprovat aquest dijous els noms dels vuit senadors de designació autonòmica que representaran a la Generalitat al Senat, a la sessió més curta dels últims anys –poc més de vuit minuts. De fet, es pot convertir en la darrera sessió d'aquesta legislatura si finalment avui es confirma el no acord.

Els senadors designats per part de Junts pel Sí són Elisabeth Abad (CDC); Mirella Cortès (ERC); Josep Lluís Cleries (CDC); i Bernat Picornell,(ERC). Per C's s'ha desginat Francesc Xavier Alegre, mentre que el PSC ha escoliit l'expresident José Montilla. Per part de Catalunya Sí que es Pot, serà Sara Vilà, i pel PP, Xavier García Albiol.

Han rebut el suport de 122 vots i 9 abstencions, ja que els grups han mantingut la designació acordada a la Junta de Portaveus.

stats