El retorn de Carles Puigdemont

Les xarxes es prenen amb humor la cerca de Puigdemont

Els internautes recuperen tuits antics de l'expresident, i el comparen amb Jack Sparrow

BarcelonaLa sorpresiva maniobra de l’expresident Carles Puigdemont, que en lloc d’arribar al Parlament ha marxat en un cotxe i és buscat pels Mossos, ha canviat el guió d’un dia que ja d’entrada es presentava del tot imprevisible. La maniobra de distracció a la policia, però, ha generat un munt de reaccions a les xarxes, que s’han abocat a reaccionar-hi amb humor.

Un dels fenòmens més virals ha estat recuperar missatges antics que l’expresident havia publicat a la xarxa social X, abans Twitter, i que encaixen perfectament amb la situació d’avui. Alguns fan referència als embussos de trànsit que en el seu moment es trobava l’expresident, i que avui s’han trobat milers de catalans quan s’ha activat l’operació gàbia per la seva detenció: “Trànsit molt i molt complicat. No arribaré a temps”, “Vaig a la festa de la policia local de Girona. Però hi ha embús de trànsit”, “La Ronda Litoral està col·lapsada des del Fòrum” o “Monumental embús a les Rondes”, escrivia l’expresident els anys 2008 i 2009 a les xarxes.

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

D’altres han optat per recordar la dificultat per entrar al parc de la Ciutadella el juliol del 2010, quan hi havia una cursa que ho impedia, quan anunciava que anava direcció el ple del Parlament, o quan va explicar que era dins un taxi amb un conductor imprudent: “Dins d'un taxi Dacia Logan amb un taxista que pesa 150 kg i no para de parlar pel telèfon fent compravendes diverses. No sé si arribarem”, piulava el 2008.

Cargando
No hay anuncios

Altres tuits que els usuaris han recuperat fan referència a la intensitat política de la setmana: “Miro l'agenda que m'espera la setmana que comencem. És per espantar-se.”, va escriure el 2008, i “Baldat, com de costum. [...] Dijous serà el dia més heavy de la setmana”, va “presagiar” aquell mateix any. De moment, està sent realment heavy, la jornada d’avui.

Altres internautes, en lloc de recuperar missatges antics, s’han canviat l’usuari i la foto de perfil, i es fan passar per l’expresident, amb missatges enginyosos (i enganyosos), com el que parafraseja un tros de la cançó BBVA de Manel, que relata la fugida de dos lladres que han atracat un banc.

Cargando
No hay anuncios

Els mems també han inundat les xarxes. Alguns fan referència a obres audiovisuals com la sèrie d’atracadors La Casa de Papel o Pirates del Carib: “Sempre recordareu aquest com el dia en què quasi captureu el president Carles Puigdemont”, ironitza un usuari emulant la mítica frase que pronuncia Johnny Depp en el film. 

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios

Altres simplement especulen on podria estar l’expresident: disfressat de matoll entre els arbustos de la Ciutadella, sortint per les clavegueres ja a la Catalunya Nord, camuflant-se entre els agents de la policia catalana…, i un es pregunta: són Salvador Illa i Carles Puigdemont la mateixa persona?

Cargando
No hay anuncios

Finalment, alguns aplaudeixen que l’expresident hagi guanyat “la partida de polis i cacos més massiva de la història”, altres parlen d’un “pilla-pilla”, i altres consideren que l’expresident hauria de tenir una medalla d’or en “Desaparició sincronitzada”.

Cargando
No hay anuncios