Parlament

Aliança Catalana fa campana al Parlament

Ni Sílvia Orriols ni Ramon Abad han assistit a cap comissió aquesta setmana

3 min
Núria Parlon, a la compareixença de la comissió d'Interior dimarts

BarcelonaLa nova consellera d'Interior, Núria Parlon, compareixia dimarts en la primera reunió de la comissió d'Interior i Seguretat Pública del Parlament per informar dels objectius del seu departament. Hi havia expectació per saber quines serien les propostes d'Aliança Catalana, que centra bona part del seu discurs en la inseguretat que hi ha als carrers de Catalunya vinculant-la a la immigració com ja s'ha evidenciat en les seves primeres intervencions a la cambra. Però cap dels seus dos diputats, ni la seva líder, Sílvia Orriols, ni el cap de llista per Lleida, Ramon Abad, hi van fer acte de presència, davant la sorpresa de la resta de grups parlamentaris. No va ser un fet aïllat. Aliança Catalana no ha assistit a cap de les comissions que s'han celebrat aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'activitat parlamentària es va iniciar dilluns quan el conseller de la Presidència, Albert Dalmau, va obrir la ronda de compareixences del Govern amb la comissió d'Afers Institucionals, però ni Orriols ni Abad van assistir-hi. Tampoc ho van fer al migdia a la comissió d'Economia i Finances, com va exposar en una piulada la titular del departament, Alícia Romero. El secretari d'organització de la formació d'extrema dreta, Oriol Ges, va mirar de rebatre les crítiques per l'absència dels seus dos representants. "És fals, consellera. Vam assistir-hi com a oients i vam veure, entre d'altres, com qualificaves de «barbaritat» l'economia submergida però muts i a la gàbia amb l'espoli fiscal, causa principal de l'endeutament de Catalunya amb el FLA", va replicar Ges.

Sigui com sigui, ni Orriols ni Abad van ser a la comissió de Justícia i Qualitat Democràtica, ni a la de Territori i Habitatge i Transició Ecològica, ni a la de Salut, que van tenir lloc dimecres. Tampoc dijous es van deixar veure a la comissió d’Educació i Formació Professional, ni a la de Drets Socials, ni a la d'Empresa i Treball, i aquest divendres també han faltat a la d’Igualtat i Feminisme i a la d’Unió Europea i Acció Exterior, tot i que en aquesta última hi havia el candidat per Barcelona, Lluís Areny, entre els convidats, sense poder intervenir.

Els representants dels partits a la comissió d’Unió Europea i Acció Exterior d'aquest divendres.

Davant de l'absència reiterada dels seus dos diputats, Ges, en conversa amb l'ARA, s'ha limitat a dir que els ha estat impossible assistir-hi, però sense descartar que la situació es pugui tornar a repetir: "No hi han assistit per indisposició dels nostres dos diputats, però hi ha tot un equip al darrere que els ajudarà a fer seguiment de l'activitat allà on ells no arribin". Orriols, però, no estava malalta, perquè ha prosseguit la seva feina com a alcaldessa com va reflectir en una piulada dimecres des del seu despatx a l'Ajuntament de Ripoll.

Curiosament, Orriols va afirmar que no faria com l’alcalde anterior de Ripoll, el juntaire Jordi Munell, que va compaginar l’alcaldia amb l’escó de diputat al Parlament durant tres legislatures. "No cometré els mateixos errors que anteriors alcaldes", va dir just després de ser escollida alcaldessa, cosa que refermava que no seria candidata a la presidència a la Generalitat mentre fos alcaldessa. Aquesta declaració d'intencions va acabar en paper mullat amb l'avançament electoral. Només dos mesos abans de les eleccions catalanes, Orriols ja no tancava la porta a fer d'alcaldessa i diputada: “He de comprovar si es poden compaginar les dues tasques”, subratllava. Un cop va ser escollida diputada, el partit islamòfob es va veure obligat a modificar els estatuts a correcuita perquè la normativa interna prohibia que els seus militants poguessin ocupar dos càrrecs públics electes de manera simultània.

stats