La Generalitat valenciana diu que l'aval de l'Estat no és una intervenció
El portaveu del govern valencià, José Ciscar, nega que el Tresor Públic els hagi avalat i anuncia noves mesures per contenir el dèficit en 1.000 milions
València p { margin-bottom: 0.21cm; } Malgrat ser la primera vegada que la Generalitat valenciana incorre en una situació d'impagament, per al vicepresident i portaveu del Consell, José Ciscar, el retard d'una setmana en el pagament d'un venciment de deute al Deustche Bank “no és gens extraordinari”. A més, ha assenyalat que les operacions de crèdit d'aquest tipus preveuen la possibilitat del pagament amb “uns dies de retard”. “No existeix cap motiu d'alarma” per aquest retard en el pagament, ha conclòs Ciscar.
Aquestes declaracions són les primeres paraules d'una veu autoritzada del govern valencià després que aquest matí El País hagi publicat que el Consell no va poder fer front a un venciment de deute d'uns 123 milions d'euros adquirida amb l'entitat alemanya. No obstant això, enfront de les informacions que apuntaven que el Tresor Públic havia estat l'encarregat d'avalar al País Valencià, el portaveu Ciscar ha desmentit que això hagi estat així. Segons ha confirmat, el govern de la Generalitat valenciana ha utilitzat per pagar aquest crèdit “recursos propis a més d'altres mecanismes financers”, que no ha concretat.
Reducció de la despesa
El vicepresident ha anunciat també una de les mesures que demà aprovarà el ple del govern valencià per estalviar 1.000 milions d'euros, tal com va explicar el president Alberto Fabra en el seu discurs d'Any Nou. Es tracta de la retallada d'empreses públiques valencianes que passaran de les 40 actuals fins a quedar-se únicament en sis ens. Ja a l'octubre, Fabra va escometre una reestructuració del sector públic que va reduir l'entramat fundacional de la Generalitat valenciana de les 75 fundacions que hi havia en la seva entrada al govern fins a les 20 actuals.