Les PAH denuncien "l'ús partidista" del 'sí que es pot' per part de Podem, ICV i EUiA
Les plataformes catalanes emeten un comunicat en què "de forma molt clara i contundent" rebutgen que una candidatura utilitzi un dels seus lemes de referència
BarcelonaEl nom de la candidatura de la confluència d'esquerres pel 27-S, Catalunya Sí que es Pot, no ha agradat a les assemblees catalanes de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), ja que precisament el 'sí que es pot' és un dels seus lemes característics. Així, el conjunt de les PAH catalanes han emès un comunicat en el qual manifesten "de forma molt clara i contundent que rebutgem i denunciem l'ús partidista dels símbols de la PAH, en aquest cas un dels més emblemàtics com és el 'sí que es pot'". El text l'encapçala una referència directa a la confluència que preparen Podem, ICV i EUiA –no esmenta el Procés Constituent– i recorda que, des de l'inici, la PAH va néixer "amb una clara consciència col·lectiva, política i apartidista i no està subjecte al control ni als interessos de cap partit".
Així, malgrat el paper de defensa del dret a l'habitatge, "no es pot confondre aquesta tasca política amb la relació o la vinculació amb cap partit", ja que al moviment hi "participa gent amb diferents sensibilitats, persones diverses, algunes d'elles vinculades a diferents organitzacions polítiques". La PAH, per tant, vol "preservar" aquesta "potència", ja que és "un element que ha jugat un paper clau en l'expansió i l'èxit del moviment".
Així mateix, el comunicat recorda que, de cara a les eleccions municipals, ja van rebutjar i denunciar l'ús de la seva simbologia, cosa que tornen a fer ara en relació a la candidatura Catalunya Sí que es Pot. "Creiem fermament que aquest fet no fa cap favor a la lluita diària de milers de persones i de nou ens veiem obligades a exigir respecte a l'apartidisme i a la independència de la PAH", insisteix el text, que subratlla que "la millor manera d'ajudar a la lluita pel dret a l'habitatge és respectar el seu apartidisme i donar suport a les seves demandes i no intentant confondre amb un clar interès electoralista". Finalment, la PAH torna a subratllar la seva independència política i afirma que seguirà "posant propostes sobre la taula de tots els partits, exigint-los i senyalant si és necessari mentre segueixin sent els nostres drets els que estan en joc".