Política26/05/2017

Òmnium i Podem s'alien per aconseguir una "participació massiva" al referèndum

Cuixart i Fachin s'han reunit aquest divendres per "analitzar la situació política de Catalunya"

Ara

BarcelonaÒmnium Cultural i Podem han decidit sumar esforços per aconseguir una "participació massiva" en el referèndum. Aquest divendres, el president de l'entitat sobiranista, Jordi Cuixart, i el líder de Podem a Catalunya, Albano Dante Fachin, s'han reunit per "analitzar la situació política de Catalunya". En un comunicat, les dues formacions han exhibit "la unitat i bona sintonia" que hi ha entre sobiranistes.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió arriba just l'endemà que la direcció de Podem fes pública la seva posició davant d'un possible referèndum unilateral i es mostrés partidari de celebrar un nou 9-N. Ara, les bases hauran de decidir la seva posició. Podem creu que "la mobilització ciutadana i democràtica és clau per conquerir el dret a decidir davant la negativa persistent del govern del PP".

Cargando
No hay anuncios

Aquest divendres el líder de Podem, Pablo Iglesias, s'ha fet seva la posició de la formació de Catalunya, però ha advertit que un nou 9-N no té "efectes jurídics", un fet que Iglesias considera fonamental per tirar endavant la consulta. De fet, ha defensat que el referèndum ha de tenir garanties legals i ha de ser reconegut internacionalment.