Jové evita reconèixer l’agenda ‘Moleskine’ i el document ‘EnfoCAT’s’
L’exnúmero dos de Junqueras compareix al TSJC acompanyat d’una delegació d’ERC
BarcelonaEl 20 de setembre del 2017 la Guàrdia Civil va detenir l'ex número dos d'Economia, Josep Maria Jové. La Fiscalia el situa com una de les peces clau en l'esquema de l'acusació per rebel·lió, tot i que no s'asseu al banc dels acusats del Tribunal Suprem. De fet, fins ara Jové encara no havia declarat per cap de les causes relacionades amb l’1-O. Avui ho ha fet davant del Tribunal Superior de Justícia, que es va fer càrrec de la seva causa tenint en compte la seva condició d’aforat. Segons fonts judicials consultades per l’ARA, Jové ha evitat reconèixer l’agenda ‘Moleskine’ i el document ‘EnfoCAT’s’ trobats a casa seva i que la Guàrdia Civil va convertir enla base de la seva investigació.
El TSJC l'investiga per malversació, revelació de secrets i desobediència i considera que podria haver participat en el "comitè executiu de l'entramat creat presumptament pel Govern" per fer el referèndum i declarar la independència. Jové només ha contestat les preguntes de la seva advocada, Cristina Rodríguez, i només s’ha referit explícitament a les notes intervingudes al seu despatx. Segons les fonts consultades, ha negat l’autoria i fins i tot l’existència d’aquests apunts manuscrits.
De fet, l’estratègia de la defensa passa per impugnar l’ordre d’entrada i escorcoll que va propiciar la seva detenció. En aquest sentit, Jové hauria explicat també que no havia estat present en els escorcolls d’Economia, perquè no se’l va informar. La magistrada del cas, Maria Eugènia Alegret, ha ofert al diputat realitzar una prova caligràfica i una de reconeixement de veu, però ell s’hi ha negat.
Comitiva d’ERC
Jové ha arribat al TSJC abans de les 9 del matí acompanyat per una delegació de representants d'ERC, que encapçalava el vicepresident del Govern i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès. També hi havia Lluís Salvadó, detingut com Jové el 20-S tot i que de moment no hi ha cap instància judicial que l’investigui formalment (està pendent de recursos al TSJC). Per part de la CUP, Eulàlia Reguant i Carles Riera.
La jutge del TSJC que porta el cas situa Jové com una de les peces "amb responsabilitat" en l'organització de l'1-O, tenint en compte que era el secretari general d'Economia i que aquest departament havia de controlar els diners públics que suposadament es van destinar al referèndum.
També el responsabilitza d'utilitzar les dades personals de l'Idescat sobre la població de Catalunya per al cens de l'1-O, tenint en compte que el febrer del 2017 va firmar un conveni amb aquest organisme, que és qui té les dades oficials de l'Estat.