Política 11/10/2019

Noves impugnacions de la Moncloa al Constitucional relacionades amb declaracions del Parlament

Ara el govern porta al TC, com va avançar, la legitimació de la desobediència institucional

G. A.
2 min
Carmen Calvo, en roda de premsa / EFE

MadridTal com va fer la setmana passada amb la declaració del Parlament pel dret a l'autodeterminació i la reprovació del rei, el consell de ministres ha acordat avui noves impugnacions al Constitucional d'una declaració del Parlament, en aquest cas la que el 26 de setembre, durant el debat de política general, va tirar endavant la legitimació de la desobediència civil i institucional, així com l'acord nacional per l'amnistia, l'autodeterminació i els drets civils i polítics.

La Moncloa, que ja va anunciar la setmana passada que impugnaria aquesta declaració, ha presentat dos nous incidents d'execució de sentència perquè "el dret a l'autodeterminació no existeix en el model constitucional", segons paraules de la vicepresidenta del govern, Carmen Calvo, a la compareixença posterior al consell de ministres.

Calvo ha explicat que l'execució de sentència es refereix a allò que és "recurrible", és a dir, la legitimació de la desobediència institucional i el dret d'autodeterminació, "perquè ja hi ha sentències del TC que diuen en què s'incorreria". Pel que fa a l'expulsió de la Guàrdia Civil de Catalunya, el recurs no va en aquest sentit, malgrat Calvo ha dit que "és una posició política inacceptable i inassumible, sense més fonament que un desig polític aberrant".

Fonts del ministeri de l'Interior han explicat també que el ministre Fernando Grande-Marlaska no ha trucat al cap de la Guàrdia Civil a Barcelona, Pedro Garrido, i que el centre d'operacions per al dispositiu de cara a la sentència estarà a la conselleria d'Interior a Barcelona. Hi haurà els caps operatius de Guàrdia Civil, Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Urbana i Trànsit, que treballaran durant 24 hores. L'operatiu el lideraran els Mossos, en els quals Interior assegura tenir "màxima confiança".

stats