Política26/12/2012

Mas prepara fusions de departaments

El president ultima la composició de l'executiu al Palau de la Generalitat, i preveu no fer-lo públic fins demà al matí

Ara
i Ara

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, treballa a aquesta hora al seu despatx de Palau en l'organigrama del nou Govern, que serà diferent de l'actual i que comportarà "alguna fusió" de departaments, segons fonts coneixedores del procés. Això no vol dir, però, que es redueixi el nombre global de conselleries, que actualment és de 12. Mas estudia crear un departament de Presidència, cosa que obligaria a fusionar-ne algun. Els departaments afectats podrien ser Benestar o Justícia.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas té previst comunicar al llarg d'aquest dimecres als consellers, tant als entrants com als sortints, la composició del nou Govern que demà a la tarda prendrà possessió. Tot i això, no està previst que el cartipàs es comuniqui oficialment fins dijous al matí.

Cargando
No hay anuncios

Artur Mas ja va dir aquest dimarts que el Govern tindrà una "certa continuïtat". Tal com va avançar l'ARA, el nou executiu tindrà poques novetats pel que fa als noms, però sí una estructura diferent per donar resposta als reptes plantejats en aquesta legislatura, principalment la celebració d'una consulta d'autodeterminació. Andreu Mas-Colell, Joana Ortega, Irene Rigau, Ferran Mascarell, Felip Puig i Josep Maria Pelegrí tenen assegurada la continuïtat, i s'espera l'entrada de Francesc Homs i també de l'alcalde de Figueres, Sant Vila, amb l'objectiu de donar un perfil més polític a l'executiu. Entre les baixes segures hi haurà Lluís Recoder, Francesc Xavier Mena i Pilar Fernández Bozal. La titular de Justícia és una independent proposada per Unió, cosa que obre la porta als democristians perquè designin un tercer conseller, a més d'Ortega i Pelegrí.

Pel que fa a l'organigrama, la principal incògnita és quin departament acollirà les competències de Relacions Exteriors, que aquesta legislatura ha de tenir un protagonisme especial justament per donar projecció internacional a la consulta.