Política17/11/2018

El Nobel Muhammad Yunus demana una solució pacífica per a Catalunya

Assegura que "el món sencer coneix" la situació política del país en una reunió amb Torra

Ara
i Ara

BarcelonaEl premi Nobel de la pau Muhammad Yunus ha assegurat, després de reunir-se amb el president Quim Torra al Palau de la Generalitat, que "el món sencer coneix" la situació política a Catalunya. Yunus, reconegut el 2006 pels seus esforços per incentivar el desenvolupament de comunitats amb pocs recursos a través dels microcrèdits, ha demanat una solució pacífica al conflicte polític que permeti "seguir junts".

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la reunió hi han assistit els membres de la junta directiva de la Social Business City Barcelona, un projecte nascut de la mà del Nobel bengalí per promoure l’emprenedoria social com a eina de transformació a la ciutat. El president i el Nobel bengalí també han parlat de la necessitat de promoure l’emprenedoria social entre els estudiants de secundària, i de les principals iniciatives en aquest sector a Barcelona i Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

La reunió ha començat aproximadament a tres quarts de deu del matí i ha durat una mitja hora. Torra ha entregat a Yunus un pin i un llaç groc en suport pels exiliats i els polítics presos. El premi Nobel no ha volgut entrar en detalls a l’hora de valorar la situació política a Catalunya, i ha afirmat que ell no és qui per dir-li al govern espanyol "què o què no ha de fer".

Preguntat sobre el manifest ‘Let Catalans Vote’, signat per diversos premis Nobel demanant un referèndum pactat a Catalunya, Yunus ha assegurat no tenir-ne constància però ha dit que estudiarà participar en iniciatives similars si se li planteja. El 10 d'octubre de l'any passat, vuit premis Nobel de la pau ja van reclamar "mediació i negociació" entre Catalunya i Espanya per aconseguir una "solució pacífica". Dones amb Nobel van impulsar una carta en què advertien que "cap part està lliure d'errors" però que calien "mediació i negociació cap a una solució pacífica del punt mort actual".

Cargando
No hay anuncios

Entre les signants de la carta hi havia l'activista antimines Jody Williams, l'activista d'Irlanda del Nord Mairead Maguire, la guatemalenca Rigoberta Menchú o la iraniana Shirin Ebadi. El document arribava després que l'ONG presidida per Kofi Annan, The Elders, també reclamés diàleg i una solució pacífica per a Catalunya.