Política 18/01/2014

Navarro demana als díscols que siguin "honrats i coherents" i deixin l'escó

Assegura que la crisi interna "no es resol amb manifestos" sinó amb "actituds responsables"

M. Eugènia Quetglas
1 min
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, a les portes del Comitè Federal del PSOE

MadridEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat aquest dissabte als tres diputats socialistes que votaren en contra de la disciplina del partit en la votació del Parlament de dijous –creant una crisi sense precedents– que "siguin honrats i coherents" i entreguin l'acta de diputats, tal com els ha demanat la direcció del grup parlamentari socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En arribar al comitè federal del PSOE que ha d'aprovar el procés de primàries obertes, Navarro ha recordat als tres diputats crítics que els han donat dos dies perquè puguin reflexionar, ja que, segons el líder del PSC, "estem en un projecte col·lectiu que no és un projecte personal de cada un". "Jo estic convençut que, per respecte als processos democràtics del partit, aquests companys seran honrats i coherents i seguiran el camí honorable que els va marcar Àngel Ros", ha insistit Navarro.

El primer secretari dels socialistes no ha volgut entrar a valorar el manifest signat pel sector catalanista que ha provocat malestar en la direcció del PSC. "No parlaré de guerres de manifestos. Avui per cada cosa s'impulsa un manifest i es recullen signatures", ha etzibat Navarro, qui creu que "les coses no es resolen amb manifestos" sinó "amb actituds responsables".

El líder del PSC no vol parlar de trencadisses en el partit, i ha admès que al llarg de la història han passat per situacions "difícils". Creu que "avui, evidentment, la societat catalana està crispada" i això "repercuteix en un partit que representa bona part de la societat catalana".

Navarro ha explicat que avui va al comitè federal del PSOE "per posar en valor tots aquells camins de diàleg que posen els socialistes per arribar a solucions".

stats