Política25/03/2013

Navarro planteja a Mas que se sotmeti a una qüestió de confiança al Parlament

El primer secretari del PSC insisteix a forjar "un govern d'unitat nacional" del qual formin part tots els partits amb representació a la cambra

Sara González

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat que fins ara no ha rebut cap "proposta formal i concreta" d'Artur Mas per entrar a formar part de l'acord d'estabilitat amb CiU i ERC i ha plantejat que una manera de posar-ho sobre la taula de forma seriosa seria que el president se sotmetés a una qüestió de confiança al Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Que presenti una qüestió de confiança al Parlament i expressi clarament què és el que proposa, amb quins continguts, i comprovi amb quins suports compta", ha dit Navarro, que ha lamentat que fins ara totes les propostes que ha rebut del president de la Generalitat per sumar-se a l'executiu han sigut a través dels mitjans de comunicació.

Cargando
No hay anuncios

Navarro ha insistit que els moments excepcionals que travessa el país fan necessari un “govern d'unitat nacional” de totes les forces polítiques amb representació al Parlament, de la mateixa manera que es va fer durant la transició amb Josep Tarradellas al capdavant de la Generalitat. “En aquell moment es va poder fer un govern d'unitat i no sé per què avui, en ple 2013, no podem fer un govern d'aquestes característiques”, ha afirmat.

Es tractaria, segons el líder dels socialistes, de posar-se d'acord “en unes prioritats mínimes”. “Si són conscients del resultat negatiu de les retallades i que Merkel amb les seves polítiques està portant Europa a la ruïna, potser aquí tenim una escletxa d'acord”, ha dit Navarro. El primer secretari del PSC ha recordat que les condicions del seu partit per sumar-se a l'acord entre CiU i ERC són que la consulta sigui legal i acordada amb Madrid i que es prioritzin les polítiques socials. A tall d'exemple ha proposat que es paguin les beques menjador i s'eviti el tancament d'escoles públiques amb els diners que ara es destinen a subvencionar “les escoles d'elit”.

Cargando
No hay anuncios

Si bé Navarro ja va proposar just després de les eleccions un govern d'unitat nacional que no fos presidit per Mas, aquest dilluns ha afirmat que aquesta no seria ara una condició 'sine qua non'.