Els Mossos suspenen els tres agents que van ajudar a fugir Puigdemont

La policia manté oberts els expedients per determinar el grau d'implicació d'aquests mossos en el pla de l'expresident

ARA
2 min
Turull entrant al cotxe després que ho fes Puigdemont

BarcelonaEls tres agents dels Mossos d'Esquadra detinguts per ajudar a fugir el passat 8 d'agost l'expresident Carles Puigdemont han quedat suspesos de forma cautelar. A tots tres se'ls ha obert expedient i segueix la investigació per determinar les connexions que van tenir amb el pla de sortida de Barcelona de Puigdemont, segons ha avançat El Mundo i ha confirmat l'Agència Efe citant fonts policials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels agents suspesos és el propietari del vehicle en què hauria marxat el líder de Junts de l'Arc de Triomf, tot i que ell va argumentar que aquell dia havia prestat el cotxe a una amiga. De fet, la presència d'una cadira de rodes en el seient del copilot fa pensar a la policia que conduïa aquesta dona. Les tres detencions es van fer aquell mateix dia i l'endemà tant el llavors conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, com el comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, van ser molt durs contra els tres agents: "No es mereixen vestir el nostre uniforme".

El dispositiu dels Mossos per detenir el líder de Junts continua portant cua i el jutge instructor de la causa de l'1-O, Pablo Llarena, ja té sobre la taula l'informe que li va fer arribar la setmana passada Sallent. En l'escrit, el número 1 de la policia catalana destaca que les maniobres de distracció de Puigdemont i la gent que el va ajudar van provocar la "confusió" suficient per evitar que fos detingut. Els comandaments policials estaven convençuts que l'expresident intentaria accedir al Parlament, fet pel qual van decidir no procedir a la detenció durant l'acte de l'Arc de Triomf, ja que hi havia diversos milers de persones animant el líder de Junts i existia el risc d'haver de fer servir una força desproporcionada per detenir-lo.

De fet, cap dels tres drons que tenien els Mossos per la zona va enfocar Puigdemont quan aquest va baixar de l'escenari i tots es van centrar en les persones que es dirigien cap al Parc de la Ciutadella. Només un agent, que va veure com Puigdemont entrava en un cotxe blanc, va córrer darrere del vehicle durant dos quilòmetres sense arribar a interceptar-lo.

Precisament aquesta tarda la policia catalana tornarà a ser notícia quan la nova consellera d'Interior, Núria Parlon, confirmi la nova direcció del cos, que encapçalarà el major Josep Lluís Trapero. En les seves mans estarà la resolució de la primera patata calenta: mantenir en el càrrec o destituir el fins ara comissari en cap, Eduard Sallent.

stats