Política 09/11/2014

Els Mossos d'Esquadra lliuren a la Fiscalia la relació de punts de participació, sense noms

El conseller Ramon Espadaler assenyala que han atès el requeriment "amb tota normalitat"

Acn
2 min
Una parella de Mossos d'Esquadra fen guàrdia davant una cua PERE VIRGILI

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que els Mossos d'Esquadra, a instàncies de la Fiscalia del Tribunal Superior de Catalunya, han lliurat aquest diumenge al matí la relació de locals públics propietat de la Generalitat on s'estan celebrant les votacions del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha assenyalat que la tasca de recopilació de dades l'ha feta el departament de Governació, que ha hagut de discriminar entre aquelles que eren públiques i d'altres que eren privades o propietat d'altres institucions. El conseller ha destacat que han atès el requeriment "amb tota normalitat".

Espadaler ha fet aquestes declaracions des de Sant Quirze de Besora a l'institut on ha exercit el seu dret a vot. UpyD ha presentat aquest diumenge al matí davant el jutjat una denúncia contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la consellera d'Educació, Irene Rigau, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, pels delictes "flagrants i permanents" de desobediència, prevaricació i omissió del deure a perseguir delictes.

El conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat que era coneixedor de la denúncia pels mitjans de comunicació, però no ha entrat a fer valoracions. Amb tot, Espadaler ha assenyalat que quan la ciutadania vol participar "és lamentable que hi hagi polítics que estiguin tan allunyats de la gent". Amb referència a UPyD, ha convidat els seus dirigents a passejar-se per qualsevol dels municipis del país per veure "que aquest diumenge és un dia festiu i cívic".

Jornada "d'absoluta normalitat"

Ramon Espadaler ha destacat que la tònica que es viu al país aquest diumenge és "d'absoluta normalitat" i ha ressaltat l'actitud de la ciutadania per actuar amb "civisme" a l'hora de prendre part en el procés de participació.

El conseller ha qualificat de fets "totalment aïllats" els incidents ocorreguts a Girona aquest diumenge en què cinc encaputxats han creat aldarulls en un dels punts i han intentat trencar una urna. Els Mossos d'Esquadra els han detingut, els han identificat i ja han quedat en llibertat amb càrrecs.

stats