Política09/11/2014

Els Mossos d'Esquadra lliuren a la Fiscalia la relació de punts de participació, sense noms

El conseller Ramon Espadaler assenyala que han atès el requeriment "amb tota normalitat"

Acn

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha explicat que els Mossos d'Esquadra, a instàncies de la Fiscalia del Tribunal Superior de Catalunya, han lliurat aquest diumenge al matí la relació de locals públics propietat de la Generalitat on s'estan celebrant les votacions del 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Espadaler ha assenyalat que la tasca de recopilació de dades l'ha feta el departament de Governació, que ha hagut de discriminar entre aquelles que eren públiques i d'altres que eren privades o propietat d'altres institucions. El conseller ha destacat que han atès el requeriment "amb tota normalitat".

Cargando
No hay anuncios

Espadaler ha fet aquestes declaracions des de Sant Quirze de Besora a l'institut on ha exercit el seu dret a vot. UpyD ha presentat aquest diumenge al matí davant el jutjat una denúncia contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la consellera d'Educació, Irene Rigau, i el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, pels delictes "flagrants i permanents" de desobediència, prevaricació i omissió del deure a perseguir delictes.

El conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, ha assegurat que era coneixedor de la denúncia pels mitjans de comunicació, però no ha entrat a fer valoracions. Amb tot, Espadaler ha assenyalat que quan la ciutadania vol participar "és lamentable que hi hagi polítics que estiguin tan allunyats de la gent". Amb referència a UPyD, ha convidat els seus dirigents a passejar-se per qualsevol dels municipis del país per veure "que aquest diumenge és un dia festiu i cívic".

Cargando
No hay anuncios

Jornada "d'absoluta normalitat"

Ramon Espadaler ha destacat que la tònica que es viu al país aquest diumenge és "d'absoluta normalitat" i ha ressaltat l'actitud de la ciutadania per actuar amb "civisme" a l'hora de prendre part en el procés de participació.

Cargando
No hay anuncios

El conseller ha qualificat de fets "totalment aïllats" els incidents ocorreguts a Girona aquest diumenge en què cinc encaputxats han creat aldarulls en un dels punts i han intentat trencar una urna. Els Mossos d'Esquadra els han detingut, els han identificat i ja han quedat en llibertat amb càrrecs.