Política15/04/2015

Mor d'un infart als 62 anys el magistrat del TC Luis Ortega

Efe

MadridEl magistrat del Tribunal Constitucional Luis Ortega, de 62 anys, ha mort aquest dimecres al matí a la seu de la institució a causa d'un infart massiu del qual no ha aconseguit recuperar-se, segons fonts jurídiques. El fet ha succeït durant un descans del ple que s'estava celebrant al tribunal de garanties, poc abans de les 12.00 hores del migdia.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts d'Emergències Comunitat de Madrid 112 han explicat que el servei d'urgències mèdiques SUMMA ha hagut de desplaçar-se al tribunal per atendre una persona que havia mort sobtadament. Les maniobres de reanimació han resultat inútils.

Cargando
No hay anuncios

Luis Ortega va ser nomenat magistrat del Tribunal Constitucional el gener del 2011, a iniciativa del Senat després de l'acord assolit entre el PSOE, que va proposar la seva candidatura, i el PP al 28 de setembre del 2010. Llicenciat en Dret per la Universitat Complutense de Madrid en 1977, es va doctorar en la mateixa institució el 1982, des de 1988 és catedràtic a la Universitat de Castella-la Manxa i ha ocupat càrrecs de responsabilitat en el món universitari espanyol.

Va ser director del Departament de Ciència Jurídica de la Universitat de Castella-la Manxa (1988 i 1989); Vicerector d'Afers Institucionals del Campus de Toledo o director del Centre d'Estudis Europeus, més tard conegut com a Centre d'Excel·lència "Jean Monnet", entre 1993 i 2001. És autor d'un ampli catàleg de llibres entre els quals es poden citar "El sistema polític i administratiu a Espanya" (1991) i "El poder de substitució en l'execució de les sentències condemnatòries de l'Administració" (1995).

Cargando
No hay anuncios

Així mateix va ser membre de l'assessoria jurídica del llavors president Felipe González entre 1982 i 1989 i de la Direcció General del Departament d'Assumptes Institucionals de la Presidència del Govern de 1983 a 1987.