Política16/02/2015

Mor Agustín Marina, alcalde socialista de Castelldefels durant 23 anys

Va ser el primer alcalde de la ciutat després de la restauració de la democràcia

Europa Press

BarcelonaAgustín Marina, que va ser l'alcalde de Castelldefels entre el 1979 i el 2002, ha mort aquest dilluns després d'una llarga malaltia, segons ha informat l'Ajuntament. Marina va ser el primer alcalde de la ciutat després de la restauració de la democràcia i va ostentar el càrrec durant 23 anys consecutius en representació del PSC. Durant el seu mandat, l'Ajuntament va anar dotant la ciutat de diferents equipaments i serveis bàsics, així com d'infraestructures de caràcter supramunicipal com el Canal Olímpic i el Campus de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marina també es va haver d'afrontar a polèmiques, com l'oposició veïnal al projecte urbanístic de Ca n'Aimeric i les protestes per l'activitat dels prostíbuls de l'autovia C-31. El 2002 va deixar l'alcaldia en mans d'Antoni Padilla, també del PSC i va passar a treballar en l'activitat privada.

Cargando
No hay anuncios

Imputat el 2013

El jutjat número 8 de Gavà va imputar Marina el 2013 per vuit delictes per un presumpte cas de corrupció urbanística, en què també van resultar imputats l'exgerent de Castelldefels Projeccions, un exarquitecte municipal i un empresari. En la seva declaració davant del jutge, Marina va defensar la seva innocència dels delictes que se li imputaven i va negar que hagués beneficiat un empresari per enriquir-se a través d'actuacions urbanístiques.