Política09/10/2014

Montserrat Guibernau inaugura el cicle de la UdG 'Identitat nacional, dret a decidir i independència'

La Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani fa debatre partidaris del 'sí' i el 'no' en uns col·loquis que podeu seguir a l'Ara.cat per 'streaming'

Ara
i Ara

BarcelonaLa politòloga Montserrat Guibernau, professora de la Universitat de Londres, inaugura el cicle de debats i conferències organitzat per la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona (UdG) sobre 'Identitat nacional, dret a decidir i independència', que podeu seguir a l'Ara.cat per 'streaming'.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La segona sessió serà dimarts que ve, 14 d'octubre, al matí, des de les 11 hores a les 13 hores. Sota el títol 'Continuar parlant d'identitats nacionals té sentit al segle XXI?'. Hi debatran: Neus Torbisco (UPF) i Ferran Sáez (URL), que exposaran arguments a favor del 'sí', i Félix Ovejero (UB i impulsor de Ciutadans) i Manuel Cruz (UB i membre de Federalistes d'Esquerres), que defensaran el 'no'.

Cargando
No hay anuncios

Al vespre, a les 19 hores, hi haurà una conferència de Michel Seymour (Universitat de Mont-real), amb el títol 'Secession as a remedial right in Quebec and Catalonia'.

El dimarts 21 d'octubre, a les 11 hores, el debat, titulat 'Los catalanes deberían poder votar sobre una posible secesión de España, ¿sí o no?', serà entre Javier Pérez Royo (Universitat de Sevilla) i Ignacio Sánchez-Cuenca (Instituto March), al costat del 'sí', i Tomás de Domingo (Universitat d'Elx) i Miguel Ángel Quintanilla, de l'altre (FAES), a la banda del 'no'.

Cargando
No hay anuncios

La conferència aquell dia la pronunciarà Michael Keating (de la Universitat d'Aberdeen, a Escòcia), també a les 19 hores. Es titularà 'Escocia después del referéndum. ¿Y Cataluña?'.

El dimarts 28 d'octubre serà el torn de Miquel Puig Raposo (CSUC) i Elisenda Paluzie (UB) contra Clemente Polo (UAB) i Francesc Granell (UB), amb el tema: 'La independència seria un mal negoci, sí o no?'. Aquest debat es farà a la tarda, de les 17 hores a les 19 hores.

Cargando
No hay anuncios

Enrico Spolaore (Universitat de Tufts, Massachussets) oferirà la conferència d'aquesta jornada, 'The political economy of borders', a les 19 hores.

L'última sessió serà el 4 de novembre, a les 11 del matí, amb el filòsof i eurodiputat d'ERC Josep M. Terricabras i el jutge Santiago Vidal, al costat del 'sí', i Victòria Camps (UAB i membre de Federalistes d'Esquerres) i Joaquim Coll (UB i membre de Societat Civil Catalana), al del 'no'. La pregunta d'aquest últim debat serà: 'Independència de Catalunya, sí o no?'.

Cargando
No hay anuncios

La cloenda serà el mateix dia, a les 19 hores, a càrrec del president del Consell Assessor per a la Transició, Carles Viver Pi-Sunyer.