Política20/06/2013

Montoro vincula el tracte financer a les autonomies a l'eliminació de duplicitats

El ministre assegura que el compliment de les normes de la reforma administrativa tindrà a veure amb el debat sobre els objectius del dèficit autonòmic

Ara/acn
i Ara/acn

MadridL'eliminació de les duplicitats per part de les comunitats i l'assistència financera que puguin necessitar l'Estat podrien estar relacionades en un futur immediat. El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha deixat clara aquest dijous la intenció del seu executiu "d'incorporar" al debat sobre els objectius de dèficit de les comunitats autònomes el compliment de les "normes" que consten a l'informe per a la reforma de les administracions, que entre altres apunten a l'eliminació de "duplicitats" i "redundàncies competencials". Ho ha apuntat en una jornada sobre la reforma de l'administració després que aquest dimecres el govern espanyol presentés un informe de 217 "recomanacions" que assenyala l'existència de fins a 120 solapaments.

Inscriu-te a la newsletter La setmana horribilis de Pedro SánchezUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol, Mariano Rajoy, ja va apuntar aquest dimecres que les "recomanacions" de l'informe elaborat per la Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques (CORA) s'estudiarien al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) on hi ha representades totes les administracions i l'Estat i on es discuteix el repartiment de recursos entre les administracions. Entre altres, el document denuncia l'existència de serveis propis de meteorologia, defensa de la competència i energia per part dels territoris, com té Catalunya.

Cargando
No hay anuncios

Montoro ha anat un pas més enllà per assegurar que les recomanacions –que inclouen mecanismes per a l'estalvi en tots els processos de l'administració a més de l'eliminació de les duplicitats– són "un conjunt de normes" el compliment de les quals "incorporarà a les negociacions entre l'administració general de l'Estat i les administracions autonòmiques" a l'hora de "fixar els projectes de dèficit públic".

Segons Montoro, d'aquesta manera es podrà "anar valorant el comportament de les administracions públiques al camí de l'estabilitat pressupostària, el compliment dels objectius de dèficit públic i la incorporació de tota aquesta auditoria que ens permet identificar duplicitats que no són admissibles".