Política27/03/2014

Montoro, sobre el concert basc: "Un fet diferencial no és equivalent a un privilegi"

El ministre d'Hisenda contrasta el comportament de les institucions d'Euskadi amb les de Catalunya

Joan Rusiñol

Madrid"Un fet diferencial no és equivalent a un privilegi", ha sentenciat aquest dijous al matí el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, al Congrés per defensar el concert econòmic basc. La cambra baixa n'aprova avui el projecte de llei d'actualització acordat entre els dos governs, el basc i l'espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Montoro, apel·lant a l'expresident Adolfo Suárez, ha posat en valor el "consens aconseguit" i l'ha definit com una bona "demostració d'entesa" entre executius que hauria de presidir, ha dit, la relació amb totes les comunitats autònomes. De fet, ho ha aprofitat per carregar contra el govern de la Generalitat, sense citar-lo. Ha afirmat que el camí no pot ser "la imposició unilateral" que pretén el "desbordament del marc constitucional". Així, ha assegurat, les crides al consens són "estèrils".

Cargando
No hay anuncios

El projecte de llei té el suport de grups ideològicament tan allunyats com la Unió del Poble Navarrés i Amaiur. El representant del regionalisme conservador navarrès, Carlos Salvador, ha dit que la foralitat és d'una "profunda espanyolitat" i l'ha situat com una via per resoldre problemes d'encaix territorial i garantir "la diversitat en la unitat". El portaveu de l'esquerra abertzale en aquest debat, Rafael Larreina, ha dit que el concert és una concreció del "dret a decidir" dels bascos.