Ofensiva a Gaza

Sánchez anuncia la primera cimera bilateral entre Espanya i Palestina

El govern espanyol va reconèixer l'estat palestí a finals de maig, de manera coordinada amb Irlanda i Noruega

ARA

Tres mesos després que el govern espanyol reconegués oficialment l'estat palestí, Pedro Sánchez ha anunciat la primera cimera bilateral entre Espanya i Palestina. El president espanyol ha explicat que es produirà "abans que acabi l'any" i que hi esperen signar "diversos acords de col·laboració" entre tots dos països. Sánchez ha deixat clar que continuarà treballant per estrènyer les relacions amb Palestina, ara que Espanya ja és un dels 146 països que reconeixen l'estat palestí: "Seguirem donant suport al poble de Gaza, sostenint l'UNRWA [l'Agència de les Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina] i pressionant Netanyahu al Tribunal Penal Internacional".

Inscriu-te a la newsletter Illa i Puigdemont, en mans de les bases d’ERCUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunci s'ha produït durant la conferència d'inici de curs polític que el president espanyol ha fet a l'Institut Cervantes de Madrid, i durant la qual també ha promès més diners a totes les autonomies per convèncer-les del nou finançament català.

Cargando
No hay anuncios

Xoc diplomàtic

L'abril passat, Sánchez va dir que preveia reconèixer l'estat palestí abans del juliol i així va ser: el 28 de maig, el govern espanyol va anunciar que reconeixia oficialment Palestina. Ho va fer de manera coordinada amb Irlanda i Noruega, que també van reconèixer l'estat palestí aquella mateixa setmana. Llavors ja feia set mesos de l'inici de l'ofensiva a la Franja de Gaza i el moviment va fer enfadar Israel, que va cridar a consultes els ambaixadors israelians a tots tres països. 

Cargando
No hay anuncios