Tensió amb el president de l'Argentina, Javier Milei; reconeixement de l'estat de Palestina i visita a Madrid del president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski. Sense cap mena de dubte, Sánchez està aconseguint portar la campanya electoral a un terreny que li interessa, com és el de la política exterior, i amb el qual, sobretot pel que fa a la guerra de Gaza, troba un gran aliat a Brussel·les: Borrell.
Aquest dijous, per exemple, el dirigent català ha aprofitat l'avinentesa per reunir-se amb Mohammad Mustafa i ha defensat Espanya davant dels atacs d'Israel. Ha assegurat que és "absurd" que les autoritats israelianes acusin la Moncloa "d'antisemita" i ha remarcat que "l'única solució política possible al conflicte passa per un estat palestí".
De fet, Borrell ha donat suport a totes les iniciatives que volia impulsar Espanya a la UE respecte al conflicte entre Israel i Palestina, com les sancions als colons violents a Cisjordània o la petició de revisar el tractat d'Associació entre la UE i Israel. I, a mesura que s'acosten les eleccions europees, ha anat incrementant la pressió i el to en aquest sentit contra la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que ha estat assenyalada per diferents estats membres per posar-se massa al costat del govern de Benjamin Netanyahu.
Tan bon punt l'agenda del cap de la diplomàcia europea l'hi permeti, Borrell té previst fer campanya per al PSOE a les eleccions europees, encara que no va a les llistes. Cal recordar, però, que per ocupar un alt càrrec a la UE no cal sortir escollit eurodiputat i, tot i que el líder català té 76 anys, no queda clar que després d'aquests comicis europeus plegui i posi punt final a la seva longeva carrera política.