Política 29/07/2017

El ministre de l'Interior defensa l'actuació "exemplar" de la Guàrdia Civil

El ministre de l'Interior del govern espanyol afirma que amb la llei "s'ha de col·laborar, no obstruir"

Ara
2 min
El ministre de l'Interior, Juan Ignacio, durant la compareixença aquest dimarts al Congrés. EFE

BarcelonaEl ministre de l'Interior del govern espanyol, Juan Ignacio Zoido, ha defensat la tasca de la Guàrdia Civil després que el Govern de Catalunya hagi interposat una denúncia pels interrogatoris que aquest cos de seguretat ha dut a terme en els darrers dies a càrrecs i treballadors públics de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La Guàrdia Civil fa la seva feina de forma exemplar i només cerca que es compleixi la llei. S'ha de col·laborar, no obstruir", ha assenyalat Zoido en dues piulades al seu compte de Twitter. "Els membres de la Guàrdia Civil tenen tot el meu suport i el dels que defensen els nostres drets i llibertats", ha afegit el ministre en aquesta xarxa social.

Aquest dissabte, l'executiu català ha presentat al jutjat de guàrdia una denúncia contra els responsables dels interrogatoris, ja que considera que hi ha indicis de cinc delictes: obstrucció a la justícia, contra els drets individuals, usurpació d'atribucions, falsedat en document oficial i violació de secrets.

La Guàrdia Civil demana protecció als Mossos

D'altra banda, l'Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha demanat als Mossos d'Esquadra "una protecció i un desplegament d'acord amb les amenaces" durant la manifestació que la CUP ha convocat per dilluns que ve davant de la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia de Barcelona. En un comunicat, l'AEGC denuncia la campanya "d'acoquinament i coaccions" a la Guàrdia Civil a Catalunya a càrrec de la formació anticapitalista.

El ministre de l'Interior també ha sortit al pas d'aquesta concentració, i en un altre apunt al seu perfil de Twitter ha avisat que "no es pot intimidar" els que protegeixen els ciutadans. "Animar aquestes protestes des d'un partit amb responsabilitats de govern és molt perillós", ha apuntat.

stats