El ministre de Justícia rebutja una investigació al Congrés sobre els 'papers de Panamà'

Catalá insisteix a demanar un acord entre partits per reduir els costos d'una nova campanya electoral

El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, avui després del consell de ministres / EFE
Ara
12/04/2016
2 min

Barcelona"M'ha convençut". Amb aquestes paraules el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, s'ha posat al costat del seu company a l'executiu espanyol José Manuel Soria, esquitxat pels 'papers de Panamá'. "Crec que les explicacions són sòlides i tenen molt fonament", ha continuat en una entrevista a RNE, on ha posat en valor la "ràpida resposta" de Soria, que ja ha demanat una comissió rogatòria que demostri que no participa de cap societat radicada a Panamà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre, que ha recordat que Panamà no figura a la llista espanyola de paradisos fiscals, ha rebutjat, a més, que el Congrés dels Diputats obri una comissió d'investigació sobre els 'papers del Panamà'. "No em sembla un assumpte d'investigació parlamentària. No se m'acut què afegiria", ha opinat.

Catalá, que aquest dilluns va plantejar la possibilitat que si hi ha una nova campanya electoral aquesta sigui més curta per estalviar i no "donar tant la tabarra" als ciutadans, ha reiterat aquest dimarts la seva opinió. El ministre ha admès que és complicat articular una reforma de la llei orgànica de règim electoral general (Loreg), de manera que ha apostat per un acord entre els partits que permeti estalviar costos.

L'Estat investiga la moció que ratifica el 9-N

Més enllà de l'estat de les negociacions a l'estat espanyol, el ministre s'ha referit també a la situació a Catalunya. Catalá ha recordat que l'advocacia de l'Estat ja està analitzant la moció que ratifica la declaració de ruptura per si pot elevar un incident d'execució al Tribunal Constitucional (TC), però ha reconegut que tenen dubtes sobre si és possible, perquè "una moció és un mandat i no té efectes jurídics per ella mateixa".

"No anem al TC sempre que volem, sinó quan creiem que hi ha fonament jurídic. Volem ser seriosos, no deixar-ne passar ni una", ha avisat Catalá, que ha apuntat que la reunió d'aquest divendres del consell de ministres ja podria veure l'informe dels advocats de l'Estat i actuar en conseqüència.

stats