BarcelonaLa primera visita de Javier Milei a Espanya com a president de l'Argentina la va monopolitzar l'aquelarre d'extrema dreta organitzat per Vox, que també va comptar amb la primera ministra italiana, Giorgia Meloni; la líder de Reagrupament Nacional francès, Marine Le Pen, i el primer ministre d'Hongria, Viktor Orbán. Al líder de Vox, Santiago Abascal, el va veure per partida doble, perquè ja havia acudit a la presentació del seu llibre un dia abans a Madrid. També va tenir temps de reunir-se amb representants de la CEOE i de grans empreses de l'Íbex amb interessos a l'Argentina, com el Banco Santander, el BBVA, Telefónica, Iberia, Mapfre o Dia.
Per a la segona visita a l'Estat, convidat per un think tank conservador i també per la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, Milei tornarà a aprofitar per estendre la seva agenda una mica més enllà del lliurament de la medalla que rebrà de la Comunitat de Madrid. Per exemple, El País publica que ha demanat una trobada amb la casa reial (fonts argentines confirmen que es va fer la petició abans de la primera visita a l'Estat i després no s'ha insistit per no comprometre el rei). Milei vol veure tothom, amb una sonada excepció diplomàtica: no té cap interès a trobar-se amb el president espanyol. A Pedro Sánchez, a qui anomena "covard" i contra qui ha llençat acusacions de corrupció vinculades a la seva dona, el president argentí rebutja atorgar-li el títol d'amfitrió, i ni tan sols el considera un interlocutor vàlid.
Malgrat els escarafalls de la Moncloa, al líder del PSOE aquest enfrontament no li acaba d'anar del tot malament. Sánchez ja el va aprofitar en la campanya de les europees, i tenir d'arxienemic un dels representants més genuïns de l'extrema dreta li fa més fàcil erigir-se en aquell dic de contenció amb què vol que la ciutadania l'identifiqui. L'únic efecte pràctic és que des de fa algunes setmanes no hi ha ambaixador espanyol a l'Argentina (però l'ambaixada continua funcionant com si n'hi hagués).