Política25/10/2019

Més de 400 autobusos es desplaçaran a Barcelona dissabte per assistir a la manifestació contra la sentència

L'ANC i Òmnium lamenten que els comuns, CCOO i la UGT no s'adhereixin a la marxa

Xavi Tedó
i Xavi Tedó

BarcelonaMés de 400 autobusos vinguts d'arreu del país es desplaçaran fins a Barcelona dissabte per assistir a la manifestació contra la sentència dels presos polítics. Els busos, organitzats per l'ANC i Òmnium, sortiran de gairebé totes les comarques en una altra mobilització que es preveu massiva. Així ho han assegurat les entitats que han convocat la marxa aprofitant la foto de família que s'ha fet al carrer Marina, on es farà la manifestació.

Inscriu-te a la newsletter El pacte entre Mazón i Feijóo per no enfonsar el PPUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ANC i Òmnium han cridat a manifestar-se tothom que "pensi que la sentència o la repressió són injustes per mostrar el seu rebuig", ha exposat Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, que ha destacat el caràcter transversal de la marxa. "L'espai sobiranista s'hauria de sentir cridat a la manifestació perquè és un clam per la llibertat", ha afegit Mauri davant l'absència dels comuns, de qui només hi assistiran alguns dirigents a títol individual. "Ens agradaria que Ada Colau, com a alcaldessa de la capital de Catalunya, hi assistís perquè la manifestació és inclusiva", ha lamentat Mauri.

Cargando
No hay anuncios

Catalunya en Comú ha anunciat avui que no s'adhereix, finalment, a la manifestació perquè consideren que la convocatòria perd el seu caràcter transversal. De tota manera, obren la porta que hi participin membres de la formació a títol individual. En la manifestació de divendres passat, convocada per la Intersindical, Catalunya en Comú tampoc hi va participar com a partit, però sí que hi van ser dirigents de la formació com Jaume Asens i Gerardo Pisarello, candidats de la formació el 10-N.

Sobre la implicació de CCOO i la UGT, Mauri ha assenyalat que hauran de ser els sindicats els que expliquin si estan entre els més de cent convocants de la marxa després que se n'hagin desvinculat com a impulsors tot i que van validar inicialment el manifest. "Hauran de ser ells els que expliquin els motius pels quals no hi són", ha deixat clar Mauri, que ha subratllat, però, la crida del líder de la UGT, Camil Ros, a assistir-hi.

Cargando
No hay anuncios

Sigui com sigui, la UGT ha animat a la seva militància a participar en la manifestació unitària. En un comunicat difós aquesta tarda, el sindicat ha assegurat que "hem participat i participarem en tots els espais compartits i plurals per a reforçar la cohesió i la convivència", i ha ressaltat que "mai" defalliran en "reclamar drets, llibertats, cohesió social i diàleg", uns valors que "són més necessaris ara que mai". L'organització sindical dirigida per Camil Ros s'ha desmarcat així, de la posició de l'altre sindicat majoritari a Catalunya, Comissions Obreres (CCOO), que es va apartar de la convocatòria a mitja setmana perquè no la consideraven "prou transversal".

Elisenda Paluzie, líder de l'ANC, ha opinat que el lema de la manifestació, "Llibertat", hauria de permetre que tots els partits i entitats que defensen la fi de la repressió hi fossin. "L'eslògan de la manifestació engloba totes aquelles persones que defensen la llibertat de tots els presos", ha assenyalat la màxim dirigent de l'entitat independentista, que ha advertit: "No volem entrar en una competició per veure qui convoca més gent", en al·lusió a la manifestació espanyolista que ha convocat l'endemà Societat Civil Catalana al passeig de Gràcia.