Nou Govern
Política31/12/2010

Francesc Xavier Mena: "Si no reduïm a la meitat la taxa d'atur, no haurem fet bé la tasca"

El conseller d'Empresa i Ocupació es compromet a donar el màxim suport a les iniciatives empresarials de dinamització de l'economia

Albert Castellví
i Albert Castellví

BarcelonaFrancesc Xavier Mena se sentiria "fracassat" si no aconsegueix reduir "dràsticament" la taxa d'atur a Catalunya. Ho ha dit en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, en què ha puntulitzat que es tracta d'un objectiu que s'ha d'assolir "d'aquí a uns anys, no demà", i s'ha atrevit a xifrar aquesta reducció en un 50% com a mínim. S'ha fixat aquest objectiu com "el port d'arribada" de la conselleria d'Empresa i Ocupació i ha afegit: "Si no ho aconseguim, crec personalment que no haurem fet bé la tasca".

Inscriu-te a la newsletter Qui és més corrupte?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mena ha insistit en la necessitat de redissenyar el subsidi d'atur, ja que tal com és ara "no incentiva la reincorporació" al mercat laboral, sinó que més aviat convida a "perllongar el període" d'inactivitat. Segons ell, la societat catalana no es pot permetre que "gent que pugui i estigui disposada a treballar no aporti alguna cosa" al país. Tot i així, s'ha mostrat convençut que "una persona que es queda sense feina ha de rebre cobertura".

Cargando
No hay anuncios

El nou conseller ha parlat també de les polítiques que espera impulsar per ajudar els emprenedors. En aquest sentit, ha assegurat que "totes les iniciatives de dinamització de l'economia catalana tindran el suport de la conselleria", i que s'arribarà fins on es pugui en els ajuts econòmics. "Traurem recursos d'allà on sigui per ajudar les empreses que vulguin tenir més responsabilitat social", ha afirmat, i s'ha compromès a viatjar sempre en classe turista com a exemple d'austeritat pressupostària.

Finalment, Mena s'ha referit a la reforma laboral impulsada pel govern del PSOE, que segons ell "s'ha quedat a mig camí". El conseller creu que cal apostar per "models de flexibilitat interna", i que això "no s'ha fet bé". En aquest sentit, ha criticat el fet que els convenis s'aprovin a nivells "molt elevats", com l'estatal o el provincial, ja que considera que "la realitat de cada empresa és molt diferent" i que, per tant, "s'ha de donar autonomia als emprenedors perquè acordin el que creguin més convenient", sempre dins d'un marc general.

Cargando
No hay anuncios

p { margin-bottom: 0.21cm; }