Política05/11/2017

Maza troba les reunions de l'ANC i Òmnium amb el Govern "determinants" en les querelles contra els consellers

El fiscal general de l'Estat considera "molt raonable" l'ordre de presó per als vuit consellers

Efe

MadridEl fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, creu que l'assistència de membres de l'ANC i Òmnium Cultural a reunions del Govern és un fet "determinant i revelador" per fonamentar la querella per rebel·lió, sedició i malversació contra els membres del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Què opinen el PSC i Junts de l'estructura B d'ERC?Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Jo no sé si amb veu, amb vot, sense veu, sense vot… No hi era. Però els responsables d'aquestes dues associacions assistien a les reunions", ha dit Maza aquest dissabte al programa 'Informe semanal'. També recorda que el vessament de sang no és una condició en el delicte de rebel·lió, i posa com a exemple el 23-F, que, segons la sentència del Tribunal Suprem, no va ser una rebel·lió "cruenta". Pel que fa a la "destrucció" de tres cotxes de la Guàrdia Civil, els "actes d'intimidació" a agents de policia i Guàrdia civil als seus allotjaments i els fets de l'1 d'octubre, creu que són "actes de violència".

Cargando
No hay anuncios

El fiscal general de l'Estat ha considerat "molt raonable" la presó preventiva dictada per a Oriol Junqueras i els altres set consellers i subratlla que el factor més determinant per demanar la privació de llibertat era la possible reiteració delictiva, i no tant el risc de fuga: "Ahir mateix, el senyor Junqueras va seguir signant un article en un diari estranger com a vicepresident de la República Independent de Catalunya".