Política 13/06/2014

Lucena convida Parlón a explicar el seu pla per al PSC i li demana no moure's sobre la consulta

El portaveu parlamentari admet que la candidatura de l'alcaldessa de Santa Coloma és "sensata" i reclama "respecte" al seu "període de reflexió" per decidir si es presenta al congrés

Acn
3 min

BarcelonaEl portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha convidat l'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, a explicar el seu projecte per al PSC, si decideix presentar-se a la primera secretaria en el proper congrés. Parlón té sobre la taula l'oferta per ser l'aspirant "de consens". En declaracions a Catalunya Ràdio, Lucena admet que l'alcaldessa està en un "període de reflexió" per al qual ha demanat "respecte". Amb tot, el socialista considera "sensata" la proposta a Parlón i veu que "no és il·lògic" que se li hagi fet l'oferta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A ella li ha demanat que, si lidera el PSC, no mogui el partit de la reforma federal que proposa i de la posició sobre la consulta acordada amb l'Estat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Lucena no ha volgut entrar de ple en el debat successori del PSC, però no ha amagat el seu aval a Núria Parlón com a candidata de consens si –això sí– ella accepta el repte que se li planteja. "Ahir van sortir informacions sensates, que no diuen res que sembli il·lògic, però l'afectada és qui ha d'expressar quina és la seva opinió i si realment, després d'avaluar amb calma les dificultats que tindria, considera que és la persona adequada per liderar el PSC", ha dit Lucena en referència a la proposta que li van fer a Parlón els sectors renovadors, líders del territori i la vella guàrdia del partit.

Lucena creu que Parlón reuneix els "atributs" que ara s'han d'exigir a un líder del partit socialista "atesa l'evolució de la política catalana i el delicat moment que travessa el país i el PSC". "Hauria de tenir aptituds molt específiques. Crec que la persona que lideri el PSC ha de tenir un profund coneixement del partit, amb una vida orgànica dins el partit que li permeti coneixe'l bé", ha considerat.

En aquest sentit, ha lloat Parlón per ser una persona jove que "està en plena maduresa personal i professional, i és una excel·lent alcaldessa". És per això que Lucena ha deixat anar que ell i la militància "esperem, si ella decideix optar a la primera secretaria, escoltar el seu capteniment i les seves propostes sobre els principals temes de debat a Catalunya i al PSC".

Tot i això, Lucena no ha tancat la porta a la possibilitat que hi hagi més noms que puguin aspirar a liderar el PSC en el proper congrés del partit.

Pel que fa al seu futur personal, Lucena ha assegurat que no està preocupat, perquè si el nou líder no compta amb ell o fa que no se senti "còmode", podria tornar a la seva vida professional com a economista. Tot i així, ha remarcat que manté i mantindrà el seu compromís "amb Pere Navarro" per haver confiat en ell, "amb els electors" que van votar la llista on ell era el número dos del PSC en les passades eleccions al Parlament, "i amb el partit". En aquest sentit, ha considerat que vol que tant ell com la nova direcció tinguin "les mans lliures" per decidir el seu futur al grup parlamentari i el partit. "Jo em sento jove, lleuger d'equipatge, i no tinc cap por del futur", ha sentenciat.

De Pere Navarro, precisament, ha demanat que se'n reconegui "l'horabilitat del seu gest" en haver dimitit "quan ha considerat que havia de fer-ho". "Ell va obrir ronda de consultes transparent i nombrosa. Cadascú te la concepció del lideratge que té, i ell no se sentia còmode per pilotar una nau com la del PSC. Va decidir plegar i s'ha d'aplaudir. És un gest sincer, no obligat i que pot conduir a una millor etapa del PSC", ha considerat Lucena.

stats